“Yoksul bir aileyi doyurmak, hasta bir çocuğu iyileştirmek, gözü yaşlı bir anneyi güldürmek ibadetlerin en güzelidir” mottosuyla hareket eden LÖSEV, Ankara'dan Diyarbakır'a gelerek önemli bir etkinlik gerçekleştirdi. 25 yıldır Türkiye’de projeler gerçekleştiren LÖSEV, tam açılımıyla Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, Ramazan Ayının ilk gününden itibaren birçok kentte projeler gerçekleştirdi.

Diyarbakır’da zengin olmak için burada toplanıyorlar! Diyarbakır’da zengin olmak için burada toplanıyorlar!

"DİYARBAKIRLILAR LÖSEV'E DUYARLI"
Diyarbakır'da gönüllü gençlerle buluşan ve etkinlikte önemli çalışmaları sunan Ali Berke Canpolat, "Buradaki amacımız, Diyarbakır'da LÖSEV'in görünür olması ve tanınması sonrası bağışlarını LÖSEV'e yapabileceklerini anlatmaktır. Diyarbakırlılar çok duyarlı, sevecen ve misafirperverler. Çünkü buradaki vatandaşlar yapmamız gereken çalışmanın farkındalar. Geri dönüşler çok güzel. Gönüllülerimiz ve bağışçılarımız çok duyarlılar." dedi.

"DİYARBAKIR'DA KANSERLİ HASTALARIMIZ VAR"
LÖSEV'in Diyarbakır için öneminden de bahseden Canpolat, "Güneydoğu'da ve Diyarbakır'da kanserli hastalarımız var. Sağlıkla ilgili Diyarbakır'a başvuru yapan vatandaşlarımız var. Bu yüzden buradaki ziyaretimiz çok önemli. Diyarbakır'ı artık LÖSEV'in bilindiği bir şehir haline getirmek istiyoruz. Bu sebeple de etkinliğimize 50 kişiye yakın gönüllümüz katıldı. Herkesin emeğine ve yüreğine sağlık diyorum." diye konuştu.

GÖNÜLLÜ ÇOCUKLAR ETKİNLİĞE RENK KATTI 
Proje kapsamında gönüllülerin arasında yer alan ilkokul öğrencileri Murat Adıgüzel ile Merdan Adıgüzel isimli kardeşlerin görünürlüğü ise etkinliğe renk kattı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Adıgüzel kardeşler, etkinliğin vazgeçilmezi oldular.

Muhabir: Devrim AKTÜRK