Türkiye, yarından (25 Ocak) itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Diyarbakır’da cuma (26 Ocak) günü karla karışık yağmur, 29 Ocak pazartesi ise yerini kar yağışına bırakacağı tahmin edildi.

Diyarbakır güncel hava durumu tahminleri açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre bölge genelinde havanın çok bulutlu ve yağmurlu olacağı, bölgenin kuzey ve doğusunun yer yer karlı ve karla karışık yağmur şeklinde geçeceği bekleniyor. 

Öte yandan Diyarbakır'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edilmektedir. Rüzgarların ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz, haftalık hava tahminine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Diyarbakır’da temiz su çağrısı! Yeşil alanlarda kullanmayın Diyarbakır’da temiz su çağrısı! Yeşil alanlarda kullanmayın

Yurdu son günlerde etkileyen yağışlı sistemin, Türkiye’nin güneydoğusuna doğru hareket ettiğini belirten Şahbaz, “Doğu Anadolu’nun güney ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun büyük bir kesiminde yarın da yağışlar devam edecek. Yağışlar, Doğu Anadolu’da genellikle karla karışık yağmur ve kar, Güneydoğu Anadolu’da ise yağmur şeklinde görülecek. Doğu Karadeniz’in kıyı kesiminde ise yine yağmur şeklinde yağışların devam etmesini bekliyoruz.” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi