Mücadele Gazetesi olarak yaptığımız sokak röportajında Diyarbakırlılara, "Diyarbakır'da kaç milletvekili var, isimleri nelerdir, vekiller hakkında neler düşünüyorsunuz?" diye sorduk. Aldığımız yanıtlarda vekil isimleri tam olarak bilinmezken, vatandaşlar ekonomiye ve vekillerin Diyarbakır için çalışma yapmaları için çağrıda bulundu.

Diyarbakır’da uçak biletleri zamlandı! Tatil planları suya düştü Diyarbakır’da uçak biletleri zamlandı! Tatil planları suya düştü

DİYARBAKIRLILAR VEKİLLERİ TANIMIYOR
Gazetemize konuşan Diyarbakırlıların birçoğunun Diyarbakır’ı Meclis’te temsil eden vekilleri tanımadığı görülürken, vekillerden ise daha çok AK Partili Galip Ensarioğlu ve CHP’li Sezgin Tanrıkulu isimleri ön plana çıktı. 

DİYARBAKIR HALKI EKONOMİ VE PAHALILIĞA İSYAN EDİYOR
Mikrofon uzattığımız vatandaşların birçoğu, ekonomi ve hayat pahalılığına sitem etti. Milletvekili sorusuna daha çok ekonomik sıkıntılar ön plana çıktı. Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar, geçimin zorluklarından dolayı geçinemediğini, ekonominin iyileştirilmesi için çağrıda bulundu. 10 bin lira emekli maaşı alan vatandaşlar ise düşük ücrete isyan ederek hükümete çağrıda bulundu.  

DİYARBAKIRLILARDAN DEM PARTİLİ VEKİLLERE ÇAĞRI
Diyarbakır’da DEM Parti vekillerinin çoğunlukta olduğunu belirten vatandaşlar, Diyarbakır için daha çok çalışmaları çağrısında bulundu. Öte yandan bazı vatandaşlar, DEM Parti’nin Diyarbakır’da hizmet yapmasının engellendiğini söyledi.

İşte Diyarbakır’ın milletvekilleri:

DEM PARTİ

  1. Ceylan Akça Cupolo
  2. Halide Türkoğlu
  3. Adalet Kaya
  4. Sevilay Çelenk Özen
  5. Serhat Eren
  6. Berdan Öztürk
  7. Osman Cengiz Çandar
  8. Mehmet Kamaç

CHP

  1. Sezgin Tanrıkulu

AK PARTİ 

  1. Suna Kepolu Ataman
  2. Mehmet Galip Ensarioğlu 
  3. Mehmet Sait Yaz 
Muhabir: Remziye ÇELİK