Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, Maraş merkezli depremlerde 100 kişinin hayatını kaybettiği, 32 kişinin yaralandığı Hisami Apartmanı'na ilişkin davada tutuklu sanıklar 2 müteahhit ve 2 arsa sahibine verilen 17 yıl 6'şar ay hapis cezası kararı hukuka uygun bulundu.
NE OLMUŞTU?
Mahkeme heyeti, 24 Eylül 2024'teki karar duruşmasında, tutuklu müteahhitler Mehmet Ali Korkut ve Mehmet Meşe ile arsa sahipleri Nurettin Özcan ve Ahmet Özcan'ın "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan 17 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılmasına karar vermiş, 3 sanığın tutukluluk hallerinin devamına, sanık Meşe'nin ise sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine hükmetmişti.
HİSAMİ APARTMANI
6 Şubat Maraş merkezli depremlerde Hisami Apartmanı’nda bulunan 135 kişiden 100’ü hayatını kaybederken 32 kişi ise yaralandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında; binanın 1990'lı yıllarda ruhsatsız ve kaçak olarak yapıldığı, 2007'de imar planına alındığı, yapı ruhsatı, ruhsat ekleri, mimari, statik betonarme ve tesisat projelerinin olmadığı tespit edildi.