Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Hazro İlçesine bağlı Bayırdüzü Mahallesi sınırları içerisinde yer alan, Çemisalat (Bazmar) kaynağından Hazro, Silvan ve Bismil İlçelerine ait toplam 67 üniteye su temin eden Çemisalat (Bazmar) İçme suyu grubundaki Silvan ilçesi Heybeli konak mahallesine bağlı kuru çayır mezrasında bulunan Ø400 lük PVC hattında oluşan patlağın giderilmesi için tüm grubun ana şebeke vanası kapatılmış ardından malzeme, ekip ve ekipman ile müdahale edilerek yaşanan sorun giderildiği ifade edildi.

Diyarbakır’da ortalık toz duman! Çağrı geldi Diyarbakır’da ortalık toz duman! Çağrı geldi

112 KİLOMETRELİK HATTA VANALAR DEĞİŞTİRİLDİ
DİSKİ ekipleri, 112 kilometrelik Çemisalat grup içme suyu isale hattında fiziki ve ekonomik ömrünü tamamlamış vanaların değişimini sağladı. Yapılan çalışma ile ileride oluşabilecek arızalara ani müdahale etme imkanı sağlandı.

ARIZALARA BÜYÜK BİR HASSASİYETLE YAKLAŞIYORUZ
DİSKİ’nin, birinci önceliği temel yaşam kaynağı olan içme suyu konusunda yurttaşların mağdur edilmemesi olduğunu belirten DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, “Konu içme suyu olunca kurum olarak arızalara büyük bir hassasiyetle yaklaşıyoruz. Çemisalat grup içme suyu isale hattında meydana gelen arızaya planlı şekilde müdahalede bulunarak, isale hattında bulunan fiziki ve ekonomik ömrünü tamamlamış vanaların değişiminide sağlandık. Yurttaşların suyun kullanımı konusunda tasarruflu olmalarını bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi