Mayıs'ın ilk günü Diyarbakır'ın dört ilçesi birden yaşayacak Mayıs'ın ilk günü Diyarbakır'ın dört ilçesi birden yaşayacak

Aday olduğu HDP'den 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanlığı'nı kazanan Zeyyat Ceylan, KHK ile görevden alındığı gerekçesiyle YSK kararıyla mazbata alamamış ve ardından ise yaşananlara tepki göstermişti.

YSK da seçimde 2'nci parti olan AK Partili Hüseyin Beyoğlu'na mazbata vererek, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Belediye Başkanlığı koltuğunu vermişti.

DEM REKOR BİR OYLA BAĞLAR'I KAZANDI
Aradan geçen 5 yıl sonra gerçekleşen 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanlığı'nı resmi olmayan sonuçlara göre Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yüzde 71.92'lik rekor bir oyla seçimi önde götürüyor. En yakın rakibi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ise resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 12.69 oy aldı.

AK PARTİ BAĞLAR'DA YÜZDE 13 OY KAYBETTİ
AK Parti 2019 yerel seçimlerinde Bağlar İlçe Belediye Başkanlığı adaylığından yüzde 25 oy alırken, şu andaki resmi olmayan seçim sonuçlarına göre yüzde 13 oy kaybettiği öğrenildi.

HDP'nin devamı olan DEM Parti ise oyunu yüzde 70.34'ten, yüzde 71.92'ye çıkardı.

Muhabir: Devrim AKTÜRK