Diyarbakır’da binlerce otomobil sahibini ilgilendiren bir karar yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın akaryakıtta ÖTV’yi beş katına kadar artırma yetkisi bulunmakta. Bu yetkinin Ocak ayında kullanılması durumunda benzin, motorin ve otogazda rekor bir vergi zammı gelmesi bekleniyor. Yaşanacak zammın en az 2.5 lira olması tahmin edilirken Erdoğan’ın yetkisini kullanması halinde ise 9 lirayı bulacağı hesaplanmakta.

Diyarbakır On Gözlü Köprü’de halay keyfi Diyarbakır On Gözlü Köprü’de halay keyfi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a akaryakıtta ÖTV’yi beş katına kadar kullanma yetkisi verilmişti Erdoğan’ın bu yetkiyi yeni yılın başında Ocak ayında kullanması tahmin ediliyor. Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yetkiyi kullanmaması halinde bile akaryakıta rekor bir zam gelmesi bekleniyor. Araç sahipleri için yeni yıla girerken yakıt fiyatlarında yaşanan bu belirsizlik ekonomik açıdan da zorlu bir dönemi getiriyor.

TEMMUZ AYINDA GELMİŞ, DİYARBAKIR’DA ETKİLENMİŞTİ

Diyarbakır’da binlerce vatandaşı ilgilendirmekle birlikte dolmuş ve minibüs fiyatlarını da etkileyen ÖTV zammı Temmuz ayında yaşanmıştı. ÖTV tutarlarındaki bu artışın ardından motorin fiyatlarına beş benzine de altı lira zam gelmişti. Bir gece içerisinde 28 liradan 34, motorin ise 26 liradan 32 liraya yükselmişti. Yeni bir ÖTV zammıyla birlikte fiyatlarda yine ve yeniden ciddi bir yükselişin meydana gelmesi bekleniyor.

Pompaya yansıyacak olan bu fiyatların ardından birçok zammın da beraberinde gelmesi tahmin edilmekte. Toplu taşımanın yanı sıra şehirler arası ulaşımın da etkilenmesi gelecek zam ile birlikte kaçınılmaz olacaktır. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi