Hazro ilçesine bağlı olan Mutluca, Ülgen, Koçbaba ve Ormankaya gibi birçok köye ulaşım sağlayan ana güzergahtaki devasa çukurlar, hem can güvenliğini tehdit ediyor hem de araçlarda ağır hasara yol açıyor.

"CAN GÜVENLİĞİMİZ BÜYÜK RİSK ALTINDA"

Yaşanan mağduriyeti dile getiren Ömer isimli vatandaş, yaklaşık 6 aydır yolların kullanılamaz halde olduğunu belirterek yetkililere seslendi. Yolun stratejik önemine dikkat çeken vatandaş, şu ifadeleri kullandı:

"Bu yolları her gün jandarma karakolu, öğrenciler, öğretmenler ve köylüler aktif olarak kullanıyorlar. Yolun bu hâlde olması, özellikle acil bir durumda ulaşımı ciddi anlamda aksatmakta, zaman kaybına yol açmakta ve can güvenliği açısından büyük risk oluşturmaktadır."

Diyarbakır'da Bakımsız Köy Yolları Sürücüleri Isyan Ettirdi!-1

ARAÇLAR HURDAYA DÖNDÜ, KÖYLÜ MAĞDUR

Asfaltın tamamen tahrip olması nedeniyle maddi zararın büyüdüğünü ifade eden bölge sakinleri, acil onarım bekliyor. Şikayet dilekçesinde ekonomik kayıplar şu sözlerle vurgulandı:

Diyarbakır Büyükşehir göletleri onarıyor: Binlerce köy faydalanacak
Diyarbakır Büyükşehir göletleri onarıyor: Binlerce köy faydalanacak
İçeriği Görüntüle

"Yol üzerinde seyreden araçların alt takımı, baskı balataları ve amortisör gibi parçalarında ciddi hasarlar meydana gelmiş, vatandaşlar maddi zarara uğramıştır. Hazro’dan söz konusu köylere giden bu güzergahın ivedilikle onarılmasını ve asfaltın tamamen yenilenmesini talep ediyoruz."

Öte yandan bölge halkı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden yapılacak çalışmalar hakkında şeffaf bir bilgilendirme ve hızlı bir çözüm bekliyor.

Muhabir: Onurcan GÜLER