Diyarbakır’da binlerce öğretmenin merak ettiği konu hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında Tekin, başvuru tarihlerini de açıkladı. MEBSİS üzerinden yapılacak ve atama işlemleri de 26 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşecek. Bakanlığın yaptığı açıklamada, "Öğretmenlerimizin “Alan değişikliği” için başvurularını 18-22 Aralık tarihleri arasında MEBBİS üzerinden kabul edip atama işlemlerini 26 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz." denildi.

Diyarbakır’da şampiyonluk coşkusu! Diyarbakır’da şampiyonluk coşkusu!

“SIKÇA DİLE GETİRİLDİ KABUL EDİLDİ”
Bakan Tekin ise, sosyal medya hesabından müjdeyi vererek, şu ifadeleri kullandı:

“Öğretmenler Odası Buluşmaları”mızda sıkça dile getirilen bir konu da, öğretmenlerimizin “Alan değişikliği” talebiydi. İstişare kültürüyle şekillenen yönetim anlayışımızla çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin daha mutlu bir şekilde görevlerine devam etmelerini sağlamak için buradan bir müjde vermek istiyorum: Millî Eğitim Bakanlığı olarak öğretmenlerimizin “Alan değişikliği” için başvurularını 18-22 Aralık tarihleri arasında MEBBİS üzerinden kabul edip atama işlemlerini 26 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz”

GÖREVE BAŞLAMA NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?
Bakanlığın açıklamış olduğu duyurun ardından başvuru yapacak öğretmenler görevden ayrılma ve göreve başlama işlemlerinin ne zaman gerçekleşeceğini de merak etti. Buna göre alan değişikliğine bağlı ataması gerçekleşen öğretmenlerin görevden ayrılma ve göreve başlama işlemlerinin yarıyıl tatilinde yapılacağı belirtildi.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER