Kürtlerin, Fasların, Arapların, Azerilerin genel kültürünü yansıtan tandır ekmeği veya nanê tenûrê, asırlardır insanların sofralarından eksik olmuyor. Diyarbakır’da Türkiye’nin en kalabalık Mahallesi olan Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi’nda bulunun tandır ekmeği yapılan alanda vatandaşlar 10 yıldan beridir “nanê tenûrê” geleneğini sürdürüyor.

10 YILDIR YÜZLERCE VATANDAŞ EKMEĞİNİ BURADAN ÇIKARIYOR
Yerde açılan ve etrafı çamurla sıvanmış bir çukur veya toprağın üzerinde kubbe şeklinde yine çamurla sıvazlanarak yapılan fırında pişirilen ekmeğin hamuru da özel olarak hazırlanıyor. 10 yıl önce o çevrede Hediye Tuğrul tarafından yapıldı. 10 yıldan beridir yüzlerce vatandaşa ekmek kapısı açtı. Yıllardan beridir devam ettiriliyor.

Diyarbakır’da tren fiyatlarına dev zam! İşte yeni fiyatları Diyarbakır’da tren fiyatlarına dev zam! İşte yeni fiyatları

PES ETMEDİ GELENEĞİ DEVAM ETTİRDİ
Daha önce 2 kez yapıldığı ama belediyenin çevre düzenlemesinden dolayı kaldırıldığı söylendi. Bu geleneği devam ettirmek isteyen Tuğrul pes etmeyerek başka bir alana taşıdı. 10 yıldır geleneğin sürdürüldüğü bu yerde yüzlerce vatandaş fırın yerine ekmeğini buradan çıkarıyor. Bazı vatandaşlar ise burada ekmek yaparak pazarda satıp geçimini sağlıyor.

Muhabir: Abdullah AKYOL