Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde iki öğretmen arasında yaşanan kavga, Memur Sen ile Eğitim Sen'i karşı karşıya getirdi. Eğitin Sen'li öğretmenin açığa alınması üzerine Diyarbakır Eğitim Sen Şubeleri açıklama yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada, üyelerinin açığa alınmasına tepki gösterildi.

Diyarbakır’da birçok mahalle faydalanıyor! Turizme katkı Diyarbakır’da birçok mahalle faydalanıyor! Turizme katkı

Diyarbakır Eğitim Sen 1 nolu şube Sekreteri Sinan Gündüz, "Yaklaşık olarak iki hafta önce Kulp ilçemizde iki öğretmenin karıştığı ve birbirlerini darp ettikleri bir olay yaşandı. Tekrar belirtmek isteriz ki sorunların çözümünün ancak diyalogla sağlanabileceğini ve bu açıdan şiddet olayını hiçbir şekilde tasvip etmeyeceğimizdir. Fakat söz konusu olay sonrasında hepimizin medyadan öğrendiği üzere sözde bir sendikanın başkanı olan şahıs olaya taraf olmuş, durumu çarpıtırcasına kirli bir dil kullanmış, sarfettiği sözlerle ağır ithamda ve hakaretlerde bulunmuş böylece hem olayı örtbas etmek istemiş hem de üyemizi hedef göstererek açığa alınmasına neden olmuştur. Bu açıklamamızın amacı hem bu kirli dilin sahibi kişiyi hem temsil ettiği sözde sendikal anlayışın ne anlama geldiğini, hem de üyemize yönelik gelişitirilen bu hukuksuz süreci teşhir etmektir" dedi.

Memur Sen'in hedef göstermesiyle açığa alma kararının verildiğini ifade eden Gündüz, şu soruları sordu:
1) Öncelikle, sözde sendikanın başkanı hangi adli ve idari sıfatla mobese görüntülerine ulaşıp bunu
basına servis edebiliyor?
2) Bu kararı veren ilgili disiplin kurulu hangi dayanakla sözü edilen bu sendika başkanının açıklamalarını bir direktif olarak alıyor ve harekete geçiyor?
3) İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü neden bu sendikanın nüfuzu karşısında kıskaca alınarak onların doğrultusunda hareket ediyor?
4) Neden malum sendikanın bazı üyelerinin almış olduğu disiplin cezaları düşürülmüş, bazılarının da
yaptığı ciddi yolsuzluklar neticesinde aldıkları kademe durdurma cezası yine bu sendikanın
güdümünde kalan ilgili disiplin kurulu tarafından aylıktan kesme cezasına düşürüldü ve sonra da bu
usulsüzlüğü yapabilmeyi bir güç olma algısına dönüştüren sözde sendika bunu üye kazandırmak için
bir propaganda malzemesine dönüştürdü?" (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi