Diyarbakır’da oldukça fazla tüketilen yemeklerden biri olan Hıncık yemeği, özellkle Ramazan ayında tercih edilen bir lezzettir. Çınar ilçesine ait olan bu lezzet, yoğurtlu bir yemektir. Diyarbakır usulü Hıncık yemeği yapmak için gerekli olan malzemeler sadece kitel bulgur, bir miktar sarımsak, sıcak su, yoğurt ve belirli baharatlardır. Baharatlar, Diyarbakır usulü Hıncık yemeğinin hem güzel görünmesi hem de daha güzel bir tat sahibi olması için oldukça önemlidir.

Diyarbakır’da 77 kişiye mezar olmuştu! “Karayolları” detayı Diyarbakır’da 77 kişiye mezar olmuştu! “Karayolları” detayı

İşte meşhur Hıncık malzemeleri ve tarifi:
1 kase sefer kitel bulgur
3 diş sarımsak
Yoğurt
Su

Sosu İçin
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tutam nane    
Tuz

Bulgur kaynar su ile ıslatılarak dinlenmeye bırakılır. Yoğurda sarımsak doğranarak bir kenara alınır. Dinlenen bulgur güzelce yoğrulur, avuç içinde boğumlanarak şekil verilir. Bir tencerede su kaynatılır ve tuz atılır. Ardından şekil verilen hıncıklar içine atılır ve haşlanır. Hıncıklar haşlandıktan sonra süzgeç ile alınır. Tereyağı, pul biber ve kırmızı toz biberle kızdırılır, servis tabağına alınan hıncıkların üzerine önce sarımsaklı yoğurt, sonra tereyağlı sos gezdilir, üzerine bir tutam nane serpilerek servise hazır hâle getirilir.

Kaynak: Haber Merkezi