Çermik’te, 2020’de ülkede etkili olmaya başlayan ve okulların tatil edilmesine neden olan koronavirüs salgını ve 6 Şubat 2023’te yaşanan Mmaraş merkezli depremler nedeniyle, birbirlerinden uzak kalan öğretmenler arasındaki sosyal etkileşimi yeniden yükseltmek ve canlandırmak amacıyla etkinlik düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ‘Bir Kelime Bir İşlem’ adı verilen ve 24 öğretmenin katıldığı yarışma, yaklaşık 1 ay sürdü. Yarışmada finale 4 öğretmen kaldı. Bir ortaokulun toplantı salonunda gerçekleştirilen finale Kaymakam Vahit Yılmaz, Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Çermik İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan, öğretmenler ve ilçe sakinleri katıldı. Yarışmacılar arasında sorulara doğru cevap veren Türkçe öğretmeni Haydar Budaklı, 110 puanla birinci oldu. Budaklı’ya 4 bin liralık sembolik ödülünü ise İlçe Kaymakamı Vahit Yılmaz verdi.

"İLÇE, SOSYAL ETKİNLİK ANLAMINDA MAHRUMİYET BÖLGESİ"
Eğitim camiası arasında kaynaşmayı pekiştirmek adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan, “Bildiğiniz gibi uzun bir pandemi süreci, ardından da ülkemizi, en çok da bölgemizi etkileyen 6 Şubat depremlerini yaşadık. Bu olayların ortaya çıkartmış olduğu olumsuz psikolojik ve sosyal durumu bir nebze de olsa azaltmak için, ayrıca öğretmenlerimizin moral ve motivasyonlarını yükseltmek için ve milli eğitim camiasında birliği, beraberliği pekiştirmek adına böyle bir yarışma düzenledik. Yarışmamızı aynı zamanda müdürlüğümüzün resmi sayfalarında canlı olarak yayınladık ki salonda izlemeye gelemeyen öğretmenlerimiz de izleyebilsinler. İlçemiz Diyarbakır merkeze 90 kilometre uzakta ve birçok sosyal etkinlik anlamında belki de mahrumiyet bölgesi olarak tabir edebileceğimiz bir yerde. Biz de bu açığı kapatmak adına öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz arasında sürekli bu tür etkinlikler yapmak istiyoruz. Bunun devamı gelecek inşallah” dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ YIL DAHA RENKLİ GEÇECEK"
Yarışma birincisi Haydar Budaklı, önümüzdeki yıl yapılacak olan yarışmalara daha çok katılım olacağını ifade ederek, “Yarışmaya 24 arkadaşımız katıldı. 4’erli gruplar halinde yarıştık. Ben de bir gruptaydım, önce 3 tane arkadaşımızı eledik. Daha sonra ikinci tura, yarı finale kaldık. Yarı finalde de diğer arkadaşları eleyince finale yükseldik. Finalde matematikçi arkadaşlardan korkuyordum, çünkü ben Türkçe öğretmeniyim ama istediğim gibi oldu. Birinci oldum. Teşekkür ederim. Bin tane öğretmenimiz var. Ama yarışma başladıktan sonra, arkadaşlarımız izleyince herkes ‘keşke biz de katılsaydık’ diye çok memnun oldular. Önümüzdeki yıl daha güzel, daha renkli geçecek” diye konuştu.

Diyarbakırlı gençler köy köy geziyor Diyarbakırlı gençler köy köy geziyor

Programa izleyici olarak katılan sınıf öğretmeni Elçin Karaaslan ise, “Yarışma çok güzel, çok eğlenceli geçti. Her seferinde de zevkle geldim ve zevkle izledim. ‘Keşke ben de katılsaydım’ diye düşündüm. Milli Eğitim Müdürlüğümüze böyle bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA