Bayram tatili 9 gün olarak ilan edilmesinin ardından vatandaşların bir bölümü bayramı tatil bir bölümü ise akraba ziyaretine gidecek. Ramazan bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlıyor, 12 Nisan 2024 Cuma günü sona eriyor. Arife gününden bir gün öncesine denk gelen 8 Nisan Pazartesi'nin idari izin sayılması ile 5 Nisan Cuma (bugün) günü mesai bitimiyle başlayacak olan bayram tatil 9 gün oldu.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN SÜRECEK
Ramazan bayramı yine sevdiklerinle bir araya gelmenin, dayanışma ve yardımlaşmanın, manevi huzurun ve coşkunun birleştiği günler olarak kutlanacak. Bayramın tadını doyasıya çıkarmak isteyenler için sevindirici haber geçtiğimiz günlerde açıklanmış, bayram tatili 9 gün süreceği duyurulmuştu.

Diyarbakır Büyükşehir’den çocuklara sürpriz! Ücretsiz olacak Diyarbakır Büyükşehir’den çocuklara sürpriz! Ücretsiz olacak

Diyarbakır'da Devlet kurum ve kuruluşlarında çalışanların yanı sıra okullar için tatil 5 Nisan Cuma günü mesai bitimiyle başlayacak. Son zil bugün çalacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU
“Bayram tatili kaç gün” sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ramazan bayramı açıklamaları şu şekilde;

"Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik" dedi.

Muhabir: Abdullah AKYOL