Türkiye’nin en sıcak illerin başında yer alan Diyarbakır’da kavurucu sıcaklar baş gösterdi. Termometrelerin 40 dereceyi gösterdiği Diyarbakır’da çocuklar serinlemek için soluğu Sur ilçesinde bulunan Anzele Parkı’nda buldu.

SABAHLARI ÇOCUKLAR AKŞAMLARI YETİŞKİNLER
Girilmesi yasak olan suya çocuklar aldırış etmeden sabah akşam giriyor. Suya sabahları çocuklar akşamları ise yetişkinler giriyor. Sabah akşam farketmezsizin sıcak olan Diyarbakır’da vatandaşlar serinlemek için her türlü yolu deniyor. 

“DİYARBAKIR KAVRULUYOR YANIYOR YANIYOR”
Tarihi Anzele suyunda serinleyen Mehmet Yılmaz, “Abi Diyarbakır kavruluyor yanıyor yanıyor. Diyarbakır’da her yaz serinlemek için arkadaşlarımızla Anzele’de yüzüyoruz. Gerçekten suyun içinden hiç çıkmak istemiyorum. Burada oturan oturmayan bütün çocuklar gelip burada serinliyor. Tabi bazıları tehlikeli hareketler yapıyor. Onarı uyarıyorum ama beni dinlemiyorlar. Diyarbakır’da deniz yok ama biz Diyarbakırlı çocukların denizi Anzele’dir”. Diye konuştu  

Diyarbakır’da bu otobüslere binenler baygınlık geçiriyor! Diyarbakır’da bu otobüslere binenler baygınlık geçiriyor!

ÇOCUKLAR ANZELE’Yİ TERCİH EDİYOR
Diyarbakır’da sıcaklıklar baş göstermeye başladı. Bazıları şehir içinde bulunan paralı havuzlara bazıları da ücretsiz ama yasak olan Anzele’deki suya giriyor. Burada ki çocukların genellikle tercihi Anzele suyu oluyor. Çocuklar burada yüzmekten daha keyif aldıklarını dile getirdi.

Muhabir: Abdullah AKYOL