Diyarbakır’da ciğerden sonra en çok tüketilen ve en çok sevilen lezzetlerden biri olan tavuk döner fiyatları aldı başını gidiyor. Peki Diyarbakır’da dönere neden bu kadar zam geliyor. Merak edilen sorunun cevabını tarihi Sur ilçesinde bulunan döner işletmesi Hakan Kor, Mücadele’ye anlattı.

Diyarbakır’da tren fiyatlarına dev zam! İşte yeni fiyatları Diyarbakır’da tren fiyatlarına dev zam! İşte yeni fiyatları

“ESKİDEN GÜNDE 40-50 ÖĞRENCİ GELİRDİ, ŞİMDİ 5”
Döner işletmecisi Hakan Kor şöyle konuştu, “Zamlar bizim kullandığımız döner malzemelerden dolayı pahalı. Biliyorsunuz ki tavuk fiyatları eskiden 20-25 liraya alırken şimdi ise 100 lira üzerinde. Ekmeği 2 liraya alıyorduk şuanda 15 lira olmuş. Her şey pahalı olunca bizde zam yapmak zorunda kalıyoruz. Eskiden öğlen 40-50 öğrenci gelip döner alıyordu. Şuan da ise günde 5 öğrenci bile zor geliyor. Biz de buradaki halkımız faydalanabilsin diye bizde kendi elimizden geldiği kadar gücümüzün yettiği kadar düşük fiyattan vermeye çalışıyoruz.” Peki, Diyarbakır’da tavuk döner fiyatları ne kadar?

Kor, Küçük boy ekmek arası tavuk döneri 50 lira, büyük boy ve lavaş 60 lira, gözleme ekmeği ise 70 liradan sattıklarını söyledi.

Muhabir: Abdullah AKYOL