Emekli maaşlarını belirlemekte olan enflasyon verileri belli oldu. Buna göre iki aylık veri doğrultusunda SSK ve Bağ-Kur emeklisine 11.54 puanlık bir artış ortaya çıktı. Peki beş aylık zam oranları ne kadar olacak. Milyonlarca emekliye Ocak ayında yapılan enflasyon ve refah payı artışlarının yansıtıldığı maaşlar ödenmeye devam ediyor. Yeni Asır'ın haberine göre; memur emeklileri yüzde 49.25 oranında zam ve enflasyon farkı alırken SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 37.57 çıkan altı aylık enflasyon oranına 11.68 puan refah payı eklenerek yüzde 49.25 artış yapılmıştı.
Bu sonuçların ardından yüzde 49.11 yapılan asgari ücret artışıyla birlikte tüm memurların ve emeklilerin zam oranları da yüzde 49.25 rakamında eşitlenmiş oldu. Bu arada taban maaş da yüzde 33 artırılarak 7.500 TL'den 10 bin liraya çıkartıldı.
Emekliler bu yeni maaşlarını 6 ay boyunca alacaklar ve yılın ikinci yarısından itibaren maaşları yeniden belirlenecek. Temmuz ayında yapılacak artışları da yine enflasyon rakamları belirleyecek.

Diyarbakır’da 7 kadın kurdu! Ekmek kapısı oldu Diyarbakır’da 7 kadın kurdu! Ekmek kapısı oldu

TEMMUZ ZAMLARI NE OLACAK?

Merkez Bankasının öngörülerinden yola çıkarak yapılan hesaplamalarda Mayıs ayı itibariyle 5 aylık enflasyonun yüzde 21 olacağı görülüyor. Bunun üzerine eklenecek Haziran enflasyonu ile birlikte rakamın yüzde 22-24 aralığında çıkması bekleniyor. Bunun üzerine refah payı eklenmesi de gündemde. Ayrıca taban maaşların da artırılması yine Temmuz'da gerçekleşecek. İşte bu sonuçlara göre bakıldığında 6 aylık enflasyon yüzde 22 çıkarsa zam oranları da şu şekilde olacak:
SSK ve Bağ-Kur emeklisi artışı: % 22
Memur ve emeklisi enflasyon farkı: % 6.09
Memur ve emeklisi artışı: % 16.70.

Kaynak: Haber Merkezi