Merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi Nükhet Coşkun Caddesi Akgül Apartmanı güzergahında bulunan caddede vatandaşlar kaldırımlarda yürümekte zorlanıyor. 

ESNAFLAR KENDİ EŞYALARINI KOYUYOR
Caddenin çukurlarında biriken sular her araba geçtiğinde kaldırım ve dükkanlara sıçrıyor. Esnaflar ve kaldırımları kullanamayan vatandaşlar bu durumdan şikayetçi. Bağlar Belediyesi’nin her hafta kum ve çakıl taşı dökmesine rağmen 2 gün sonra tekrar eski haline geldiği söylendi. Günde binlerce arabanın geçtiği caddeye sıcak asfalt yerine kum dökülmesi esnafların tepkisine neden oldu. Görüntülerde esnaflar çukur olan alanın etrafını kendi eşyalarını koyarak önlediği görüldü. 

VATANDAŞLAR KALDIRIMLARDAN GEÇEMİYOR
Gazetemize konuşan dönerci esnafı Salih Atilla, “2 aydır yollarımız böyle 2 aydır yazmadığımız yer kalmadı ama halen çözüm yok maalesef. Bağlar Belediyesine karayollarına her yere dilekçe verdik ama değişen bir şey olmadı. Kaldırımda vatandaşlarımız geçemiyor. Her araba geçtiğinde çukurun içinde biriken sular iş yerlerimize kadar geliyor. Yazık günahtır. Belediye her hafta gelip çukura kum falan koyuyor. 2 gün sonra yine aynı şey oluyor Onları uyardık. Sıcak asfalt yapsalar sorun çoktan çözülmüştü ama maalesef yapmıyorlar. Bu caddenin komple sıcak asfalt olması gerekiyor. Arabalar hem zarar görüyor hem biz zarar görüyoruz hem de buradan geçen vatandaşlarımız mağdur oluyor. Belediye veya yetkili kimse artık bir an önce bu soruna çözüm bulmalarını rica ediyoruz. Vatandaşlarımızı ve bizi bu sorundan kurtarmalarını istiyoruz” Diye konuştu.

BAĞLAR’DA HER SOKAK ÇÖP YUVASINA DÖNDÜ
Öte yandan Diyarbakır’ın en kalabalık çarşısı olan ve halk dilinde Sağlık Ocağı Çarşısı olarak bilinen yerin birçok ara sokakları çöp yuvasına dönmüş durumda. Görüntülerde her sokağın başında atık çöpler olduğu görülürken günde binlerce arabanın geçtiği caddenin kenarında biriken çöpler görüntü kirliliğine neden oluyor.

Çöplerin olduğu alanda çöp konteynerlerin çok az olmasından dolayı vatandaşların çöp ve atıklarını caddenin kenarına bırakması zorunda kaldığı görüldü. 

Güneydoğu Anadolu’da yalnızca Diyarbakır’da kuruldu Güneydoğu Anadolu’da yalnızca Diyarbakır’da kuruldu

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol