Dicleli öğrenciler TÜBİTAK fuarında Dicleli öğrenciler TÜBİTAK fuarında

Ramazan ayına girilirken, vatandaşlar ise yiyecek ve içecek ürünlerinin zamlı olmasına tepki gösteriyor. Son günlerde pazar alışverişi yapmakta güçlük çeken vatandaşlar, Ramazan ayında ürünlerde indirim olması gerektiğini söylerken; et fiyatlarında da geçen yıla göre yüzde 300 zam gerçekleştiği öğrenildi.

KASAPLAR ET FİYATLARINI DEĞERLENDİRDİ
Mücadele gazetemizin görüştüğü kasaplar, et fiyatlarının geçen yıla göre daha çok pahalı olduğunu, bu durumun da et satışlarında bir düşüşe sebep oluşturduğunu söylüyor. Peki, Diyarbakır’da et fiyatları ne kadar?

DİYARBAKIR’DA ET FİYATLARI CEP YAKIYOR?
Kasaplar, geçen yıl kuzu etini 110 liradan vatandaşlara sunduğunu, bu yıl ise 450 liradan sofralara konulduğunu belirtti. Yine keçi etinin geçen yıl 75 TL'den, bu yıl ise 300 TL'den satıldığı öğrenildi. Tavuk eti ise geçen Ramazan ayında 25 TL'den satıldığı, bu yıl ise 75 TL'den tüketiciye sunulduğu belirtildi. Aynı zamanda tavuk etine 10 TL'lik bir zam daha beklendiği, vatandaşın sofrasına 85 TL'den sunulabileceği aktarıldı.

DİYARBAKIR’DA ETE RAĞBET AZALDI
Kasaplar, bahse konu olan zamlardan şikayetçi olduklarını, vatandaşların da eskisi gibi ete rağbet göstermediklerini, bir an evvel etlerin alış ve satışlarında iyileşmenin gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Muhabir: Devrim AKTÜRK