Gençler ve gençlik çalışanları tarafından kurulan Diyarbakır Bazalt Derneği, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'na (DTSO) bağlı olan Sanayi Mektebi binasında, yürüttükleri proje kapsamında dezavantajlı gençlerin yararlanacağı Erasmus+ ve Avrupa fırsatları eğitimleri verdi.

Eğitimlerin amacı olarak Erasmus+ çalışmaları kapsamında özellikle dezavantajlı gençlerin yararlanabilecekleri Avrupa fırsatları, yerel kalkınma destekleri, kişisel kazanımları için bireysel katkılar hakkında gerekli olan temel düzeydeki bilgi edinimleri ve farkındalıklarını sağlamak üzere yaygın eğitim metotları, dijital platformlar kullanarak deneyimsel öğrenme sağlayacakları ortamlar oluşturmak, bu sayede toplumda daha faydalı bireyler haline gelmelerinin sağlandığı öğrenildi. 

AVRUPA GÖNÜLLÜLÜK PROGRAMI VE ERASMUS+ NEDİR? 

Arupa Gönüllülük Programı, 17 ila 30 yaş arasındaki herkesin katılabildiği ve her gönüllünün, seyahat ve geçim giderlerini kapsayacak desteğin yanı sıra cep harçlığı da almakta ve sigortalandığı bir programdır. Bir kuruluş olarak, faaliyetlerde uluslararası gönüllülük içeren bir projeyi yürütmek için mali destek alınabiliyor.

Erasmus+ ise; 2021-2027 yılları arasında uygulanan eğitim, gençlik ve spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliği'nin hibe programıdır. Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması amaçlanmaktadır. Erasmus+ Programının 2021-2027 yılları için tüm Avrupa'daki bütçesi 28,4 Milyar Avro'dur.

Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen faaliyetler temel olarak 3 Ana Eylem (Key Action, KA) ve 1 Özel Eylem altında toplanmaktadır.

Diyarbakır’da turizm hedefi açıkladı! Turist sayısı belli oldu Diyarbakır’da turizm hedefi açıkladı! Turist sayısı belli oldu

Haber: Devrim AKTÜRK 

Editör: Devrim Aktürk