Türkiye'de giyim ve ayakkabı sektöründe yaşanan zamlar Diyarbakırlıları da vurdu. Ürünlerin zamlandığı anlaşılırken, kentte bayramlık almayı düşünen gençler ise iki kez düşünecek. Detaylar haberimizde...

Türkiye'de önü alınamayan kurla birlikte artan maliyetler ve beraberinde yakıt ürünlerine yönelik gerçekleşen zamlar giyim ve ayakkabı sektörünü de vurdu. Vatandaşlar ürünlerin aşırı zamlı olmasından ötürü dert yakınırken, Ramazan Bayramı için yeni kıyafetler almakta da zorluk çekeceklerini söylüyor.

GEÇEN YIL 2 KIYAFET ALAN BU YIL 1 KIYAFET ALABİLİYOR

Diyarbakır'da kıyafet ve ayakkabı sektöründe görev alan esnaflar, ürünlerinin geçen yıla göre daha kalitesiz olmasına rağmen çok daha zamlı sattıklarını söylüyor. Zamların sebebini enflasyonla birlikte vatandaşın alım gücünün düşmesine bağlayan esnaflar, geçen yıl iki kıyafet alabilen vatandaşın bu yıl anca tek bir kıyafet almaya gücünün yettiğini belirtiyor.

ÜRÜNLER YÜZDE 100 ZAMLI

Esnaflar tişört, pantolon ve ayakkabı fiyatlarının geçen yıla oranla zirveyi zorladığını söylerken, ürünlerinde de yüzde 100'lük bir zam gerçekleştirdiklerini aktarıyor.

TİŞÖRT, PANTOLON VE AYAKKABI ZİRVEYİ GÖRDÜ

Esnaflar geçen Ramazan Bayramı öncesi sattıkları en ucuz ayakkabının 300 lira olduğunu, bu yıl ise aynı çift ayakkabının 600 liraya yükseldiğini söyledi.

Yine kot pantolonları geçen yıl vatandaşa 300 liradan sattıklarını belirten esnaflar, bu yıl ise 600 lira üzerinde ürünü sunduklarını aktardı.

Batman ve Van'daki miting öncesi Diyarbakır’dan çağrı Batman ve Van'daki miting öncesi Diyarbakır’dan çağrı

Tişörtlerde de zam yaptıklarını söyleyen esnaflar, geçen yıl en ucuz ürünlerinin 200 lira olduğunu, bu yıl ise benzeri ürünlerinin 400 liraya yükseldiğini belirtti.

Muhabir: Devrim AKTÜRK