Merkez Bağlar ilçesi Fatih Caddesi halk dilinde ise Kuşbazlar Caddesi olarak bilinen caddenin güzergahında bulunan kuş otelinde hayatını kuşlara adayanların hikayesine ortak olduk. 

Diyarbakır’da uçak biletleri zamlandı! Tatil planları suya düştü Diyarbakır’da uçak biletleri zamlandı! Tatil planları suya düştü

“ARABASINI TAKAS EDİP GÜVERCİN ALANLAR OLUYOR”
Türkiye’nin birçok yerinde güvercin beslemek adeta hayat memat meseli olmuş durumda. Arabasını takas edip güvercin alanlar bile oluyor. Bazı vatandaşlar ise adeta tüm hayatını güvercinlere adadığı oluyor. Diyarbakır’da güvercinlere olan ilgide her geçen gün artarken, özellikle de son zamanlarda birçok yerde açılan güvercin otelleri sayesinde güvercin besleyen kişilerin sayısı da bir hayli arttı.

DİYARBAKIR’DA KUŞ OTELLERİNE İLGİ ARTTI
Eskiden evinde güvercin besleyen vatandaşlar artık kuş otellerini tercih ediyor. Fatih caddesinde bulunan Yaman Kuş Oteli 60 odadan oluşmaktadır. Herkesin kendine özel odaları vardır.  Doktorundan tutun polisine, mühendisine öğretmenine kadar hemen hemen bütün mesleklerde çalışan insanlar kuş otelinde kendine özel odasında güvercin besliyor. Kuş besleyen kişiler bu durumun onlar için mükemmel bir şey olduğunu söylediler. 

“İNSANLARIN KUŞ OTELLERİNE İHTİYAÇLARI OLDUĞUNU GÖRDÜK”
Otel ve güvercinlerin sorumlusu Bişar Dağ; “Kentleşmeyle birlikte çok katlı apartmanlar oluştu. Sur ilçemizdeki gece kondu ve müstakil evlerin birçoğu yıkıldı. İnsanlar artık kuş besleyemez hale geldi. Şehirleşme yapımız 2 katlı veya 3 katlı olmadığından kuş besleyenlerin sayısının azaldığını gördük. Toplum buna ihtiyaç duymaya başladığını görünce bizde kuş oteli açmaya karar verdik. Hatta ilk yaptığımızda çoğu insan bize anlamda veremediler. Şuanda ise gerçekten de güzel bir ortam ve güvercin beslemek isteyenlerin sesi olduk” Diye konuştu.
 
“EVDEKİLERLE SÜREKLİ GÜVERCİNLER İÇİN TARTIŞIYORDUK”
45 yıldır güvercin besleyen bir vatandaş ise, “Biz daha önce balkonlarda besliyorduk maalesef hiç olmuyordu. Evdekilerle hep kavga ediyorduk sürekli tartışıyorduk. Ama burada kamera var güvenlik vardır. Bizim için daha güvenli bir alandır. Herkes burada kendi güvercinlerini besliyor. Bu bir merak haline geldi. Benimde taklacı güvercinlere merakım vardır. 70-80 tane kuşum vardır” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL