Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından geçtiğimiz yıl tescillenen Diyarbakır Ciğer Kebabı, sofralardan sabah akşam eksik olmuyor. Günde dört ton tüketilen lezzetin sırrı ise ustalardan geldi. Peki ciğer kebabı nasıl yapılır?

Diyarbakır'da Kurban Bayram’ı tatilinde 2 ton ciğer tüketilmesi bekleniyor

DİYARBAKIR CİĞER KEBABI MALZEMELERİ NELERDİR?

Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması

Diyarbakır’da ciğer kebabı için olması gereken malzemeler yarım kilogram temizlenmiş ciğer, bir çay bardağı zeytin yağı, iki diş sarımsak, bir tatlı kaşığı ince kıyılmış biberiye, bir tutam kekik, bir tutam kırmızı toz biber, bir tutam karabiber ve bir tutam tuz.

PEKİ DİYARBAKIR CİĞERİ NASIL YAPILIR?

Malzemeleri hazırladıktan sonra ciğerlerin temiz bir şekilde yıkanması ve sonrasında kuşbaşı olarak doğranması gerekmektedir. Doğranan ciğerler geniş bir kap içerisine atıldıktan sonra üzerine de zeytinyağı eklenerek karıştırılması, içerisine ezilmiş sarımsak, karabiber, tuz ve kimyon ilave edilmesi ve tekrardan karıştırılması gerekmektedir.

Bu şekilde hazırlanan ciğerler buzdolabında iki saat boyunca dinlendirilmelidir. Sonrasında çöp şişe geçirilen ciğerler fırın tepsisine dizilmelidir. Domates, biber ve soğanlarda aynı şekilde çöp şişe yan yana dizildikten sonra ciğer tepsisine 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirilir. Bu işlemin ardından fırın 250 dereceye kadar çıkarılıp 5 dakika kadar daha pişirilir. Sonrasında da ciğer kebabı hazırdır. Lavaş ekmek, köz sebzelerle servis edilir vaziyete gelmiştir.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER