Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde kendisini aldattığı gerekçesiyle eşi Songül Özer’i (27) türbanıyla boğan, teyzesinin oğlu Mehmet Türk’ü (40) de birden fazla bıçak darbesiyle öldüren Yavuz Özer’in (38) yargılanmasına Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Sözcü’nün haberine göre, mahkeme sanığın eşi ile kuzeni arasında bir gönül ilişki olduğu kanaatine varıldığını, ancak olayın kendisine yönelik saldırıyı bertaraf etmek için meşru savunma kapsamında olmadığını, saldırıyı ortadan kaldırmak için de mutlak öldürme zorunda olmadığını vurguladı.

TAHRİK VAR, İYİ HAL YOK

Mahkeme, sanığın kendisini aldatan eşi ve kuzenini, aldatılmanın verdiği öfke ile iki cinayeti işlediğini, eşinin kendisine karşı sadakat yükümlülüğü ile bağlı olduğu dikkate alındığında, sanık Mehmet’in hiddet ve elem etkisi altında eşini ve kuzenini öldürdüğü için haksız tahrik indirimi uygulanması gerektiğini belirtti.

Son Dakika! Bingöl’de 4.2 büyüklüğünde deprem Son Dakika! Bingöl’de 4.2 büyüklüğünde deprem

Mahkeme, sanığı eşini kasten öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıp ardından haksız tahrik uygulayarak cezayı 22 yıla düşürdü. Kuzenini öldürmekten de müebbet hapisle cezalandırıldı, ardından bu ceza 18 yıla indirildi. Mahkeme, sanığın geçmişteki sabıkalı oluşu nedeniyle hakkında iyi hal indirimini düzenleyen 62. Maddenin uygulanmasına ise yer olmadığına karar verdi.

Kaynak: Sözcü