Diyarbakır’ın dört tanesi merkez olmak üzeri toplamda 17 ilçesi var. Bu ilçeler arasında en büyük yüzölçümüne sahip olan ilçe Çınar olurken en küçük ilçeler hangileri oldu? İşte Diyarbakır’ın yüzölçümüne göre en büyük ve en küçük ilçeleri…

DİYARBAKIR TÜRKİYE’DE 10. SIRADA
Türkiye’nin yüz ölçümü en büyük şehirleri sıralamasında 10. Sırada olan Diyarbakır’ın yüzölçümü 15 bin 168 kilometrekaredir.

EN BÜYÜK İLÇE ÇINAR
Çınar ilçesi Diyarbakır şehir merkezinin güneyinde kalmakta. İlçenin yüzölçümü 1934 kilometrekare olurken Diyarbakır’ın da en büyük ilçesi konumunda.

İKİNCİ SIRADA BİSMİL
Diyarbakır şehir merkezinin doğusunda yer alan Bismil ise 1679 kilometrekarelik yüz ölçümü ile il sınırları içerisindeki en büyük ikinci ilçe konumunda yer almakta.

ÜÇÜNCÜ SIRA KULP
Diyarbakır’ın kuzey doğusunda yer alan ilçesi Kulp ise, 1560 kilometrekarelik yüzölçümü ile il sınırlarında en büyük üçüncü ilçe oldu. 

En fazla Güneydoğu’da! Diyarbakır nüfusunun yüzde kaçı Suriyeli? En fazla Güneydoğu’da! Diyarbakır nüfusunun yüzde kaçı Suriyeli?

DİYARBAKIR’IN YÜZÖLÇÜMÜ EN KÜÇÜK İLÇELERİ HANGİLERİ?
Diyarbakır’ın en büyük ilçeleri ve en küçük ilçelerini sıraladığımız haberimizde şimdi sıra en küçük ilçelere geldi. Peki Diyarbakır’ın en küçük ilçeleri hangileri? Bakalım tahminleriniz doğru mu.

Diyarbakır ilçe harita yüzölçümleri

İşte Diyarbakır’ın en küçük yüzölçümüne sahip ilçeleri.

15. SIRADA HANİ
Diyarbakır şehir merkezinin kuzeyinde yer alan Hani ilçesi, 436 kilometrekarelik yüzölçümüyle il sınırları içerisinde iki ilçenin önünde yer alırken 14 ilçenin ise gerisinde yer alarak 15.sırada yer aldı.

16. SIRADA HAZRO
Şehir merkezinin doğusunda yer alan Hazro ilçesi, 426 kilometrekarelik yüzölçümüyle bütün ilçelerin gerisinde yer alırken yalnızca bir ilçeden daha büyük bir yüzölçümüne sahip oldu. Böylece Hazro ilçesi de il sınırları içerisindeki 16.ilçe konumunda yerini aldı.

EN KÜÇÜK İLÇE: KOCAKÖY
Sur ilçesinin kuzeyinde yer alan Kocaköy ilçesi, 248 kilometrekarelik yüzölçümü ile Diyarbakır’da bütün ilçelerin gerisinde yer alarak yüzölçümü en küçük olan il oldu.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER