Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, günlerdir süren elektrik kesintisi nedeniyle kışın en sert günlerinde hem karanlığa hem de soğuğa mahkum edildi.

Demetevler Sitesi sakinlerinden Mehmet A., 3 gündür devam eden kesinti için 50’ye yakın arıza kaydı oluşturmalarına rağmen hiçbir somut adım atılmadığını belirterek isyan etti.

"50 KEZ ARADIK, SADECE KAYIT AÇTILAR"

Bağcılar Mahallesi 9. Sokak’ta bulunan Demetevler Sitesi sakinleri, 72 saattir elektriksiz. Yaşadıkları mağduriyeti dile getiren site sakini Mehmet A., DEDAŞ ekiplerine defalarca ulaştıklarını ancak her seferinde "arıza kaydı oluşturuldu" cevabıyla karşılaştıklarını ifade etti.

Diyarbakır Büyükşehir personel alımı yapıyor: İşte meslekleri
Diyarbakır Büyükşehir personel alımı yapıyor: İşte meslekleri
İçeriği Görüntüle

Mehmet A., "Tam 3 gündür elektrik yok. 50’ye yakın kayıt bıraktık ama gelen giden yok. Sadece oyalanıyoruz" dedi.

Diyarbakır’da Kış Ortasında Elektrik Çilesi 3 Gündür Karanlık Ve Soğuktalar!

EVLER BUZ KESTİ: KALORİFERLER ÇALIŞMIYOR!

Kesintinin sadece aydınlanma sorunu olmadığını vurgulayan mahalle sakinleri, ısınma sistemlerinin de elektriğe bağlı olması nedeniyle evlerin yaşanılamaz hale geldiğini belirtiyor. Mehmet A. durumun ciddiyetini şu sözlerle aktardı:

"Evde hiçbir elektrikli cihazı kullanamıyoruz. Daha da kötüsü, kaloriferler çalışmadığı için ailece ciddi anlamda soğukta kalıyoruz. Çocuklar ve yaşlılar bu durumda büyük mağduriyet yaşıyor."

SORUN TRAFODA AMA MÜDAHALE YOK

Edinilen bilgilere göre arızanın bölgedeki bir trafodan kaynaklandığı belirtiliyor. Ancak mahalleli, arıza sebebi bilinmesine rağmen günlerdir herhangi bir teknik ekibin bölgeye gelip kalıcı bir çalışma yapmamasından dertli.

VATANDAŞTAN ACİL ÇAĞRI

Ekiplere seslenen vatandaşlar, mağduriyetin daha fazla büyümeden giderilmesini bekliyor. Mahalle sakinleri, "Bu devirde 3 gün boyunca bir arızanın giderilememesi kabul edilemez. Acilen trafodaki sorunun tespit edilip çözülmesini ve sıcak yuvamıza kavuşmayı istiyoruz" diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Muhabir: Onurcan GÜLER