Diyarbakır’da ilk kez konut sahibi olacaklar için İlk Evim Kampanyası kredisi 1.20 faizli oran ile verilecek. Başvurularda bulunmak isteyen vatandaşlar düşük faizli konut kredisi ne zaman verilecek, kredinin şartları nelerdir gibi soruların da yanıtını arıyor. İşte bu sorunun yanıtı ayrıntılarda…

İLK KONUTUNU ALACAKLAR DİKKAT
Konut fiyatlarında yaşanan artışların ardından vatandaş düşük faizli konut kredilerini araştırmaya başlarken ilk evini alacakların da destekleneceği söylemekte olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuya ilişkin geçtiğimiz aylarda açıklamalar yapmıştı. Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında İlk Evim Kampanyası düşük faizli konut kredisi ne zaman verilecek ve şartları nelerdir?

Yılmaz,  "Bu kapsamda katılım Finans ve kalkınma bankacılığı konuları gündeme geldi. Buralarda etkili şekilde yine iyi projelere destek olan, parası olana değil bir sistemi nasıl geliştiririz bunlar konuşuldu. Konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimini daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk” demişti.

İlk kez konut sahibi olmak isteyenler merakla beklerken 1.20 faizli konut kredisine dair henüz herhangi bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili çalışmaların da tamamlanması bekleniyor. Peki kredinin şartları neler?

Diyarbakır Sur’da sonunda temizleniyor! Diyarbakır Sur’da sonunda temizleniyor!

Konut kredisi alacaklar için aranan şartların ise taşınmazı alacağı şehirde son 1 yılda konut satmamış olmak, hisseli bir konuta sahip olsa dahi hisse oranının yüzde 50'den fazla olmaması gibi kriterler uygulanabilir. Özellikle ilk kez ev alacaklar için belli bir süredir o şehirde bulunma şartı da aranabilir.

Kredinin vade oranının ise 15 yıl olması beklenmekte. İlk kez konut alacaklar düşük faizli kampanyadan 180 aya kadar bir vade imkanı sunulabileceği ön görülüyor.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER