Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Programlarını duyurdu. Hürriyet’in haberine göre konut alacaklara bazı şartlar içerisinde beş yüz bin liraya (500.000 Bin TL) kadar destek verileceği açıklandı. İşte tüm ayrıntıları…

DİYARBAKIR’DA KONUT ALACAKLAR DİKKAT! BAKANLIK DUYURDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 500 bin liraya kadar varan destekleri karşılıksız olarak gerekli şartları karşılayacak olan vatandaşlara vereceğini duyurdu. Bakanlık buna göre evi kötü durumda olanlara tadilat yardımı, ev yapım veya alımlarında beş yüz bin liraya kadar destek sağlayacak. Peki bunun şartları neler?

Dicleli öğrenciler TÜBİTAK fuarında Dicleli öğrenciler TÜBİTAK fuarında

500 BİN LİRA KONUT ALIM DESTEĞİNİN ŞARTLARI NELERDİR?

Bakanlığın istediği şartlar sosyoekonomik olarak dezavantajlı durumda olan muhtaç kişi ve hanelerin en temel ve zaruri ihtiyaç olan barınmanın giderilmesi adına 18 yaş üstü aile bireylerine, muhtaçlık sınırının altında olan ve sağlıklı barınma şartlarına sahip olmayanlara bu desteği sunacak. Ayrıca en az son bir yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sorumlu olduğu yerleşim yerinde fiilen yaşayan, nafaka yükümlülüğüne haiz akrabası bulunmayan kişiler faydalanabiliyor.

Bu kişiler kimlikleriyle başvurduğunda basit ev onarımlarında 35.000 TL'ye kadar, orta düzey ev onarımlarında 70.000 TL'ye kadar, kapsamlı ev onarımlarında 100.000 TL'ye kadar, prefabrik ev yapımlarında 300.000 TL'ye kadar, betonarme ev yapımları/ev alımlarında 500.000 TL'ye kadar destek alabilecek. Ayrıca Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı kapsamında eşi vefat etmiş, 18 yaş altı en az üç çocuğa sahip 3294 Sayılı Kanun kapsamındaki kadınlara yönelik ülke genelinde 2023 adet konut yapımını hedefleyen, yerel yönetimler ve hayırseverlerin işbirliğiyle gerçekleştirilecek konut destek programı bulunuyor. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın bulunduğu ilçelerde ikamet eden 18 yaşının üzerindeki aile bireyleri program kapsamında hane başına 500.000 TL yardım sağlanacak.  

Editör: Mücadele Gazetesi