Diyarbakır ekipleri de gitmişti! 71 konuttan tahliye edildi Diyarbakır ekipleri de gitmişti! 71 konuttan tahliye edildi

Konut sahibi olmak isteyenler için hayal olan konut almak, özellikle son yıllarda yaşanan fahiş artışların ardından konut almak bir yana kiracı olmak bile zor bir hal almaya başladı. Peki Diyarbakır’da konut fiyatlarında yaşanan bu artışların ardından son durumlar neler olmuştu?

Mehmet Şimşek’in ekonomik politikalarının ardından kredilerde yükselen faiz tutarları konutlara yönelik talepleri azaltmış bu durumda konut fiyatlarında düşüşü beraberinde getirmişti. Konunun uzman ismi Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam da yeni yılla birlikte bu düşüşlerin devam edeceğini ifade etti. Akçam, konut fiyatlarında yeni yılla beraber düşüşlerin devam edeceğini belirtirken kira fiyatları için tersi açıklamalar yaptı. Kira fiyatlarının düşmeyeceğini ifade etti.

VATANDAŞ KONUT KREDİSİNİ BEKLİYOR

Konut fiyatlarında yaşanan düşüşlerin ardından kredi çekmenin ödeme zorluğu sebebiyle vatandaş konut alamazken gözler konut kredilerine çevrilmiş durumda. İlk evini alacaklar düşük faizli kredi beklentisi içerisinde. Yeni yılla beraber düşük faizli konut kredilerinin de hayata geçirileceğine dair iddialar gündemde yerini alıyor. Yapılması beklenen çalışmalarla beraber konut piyasasında yeniden bir canlanma olabileceği umudu var. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi