Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), ocak ayı konut satışları rakamlarını açıkladı. Verilere göre, konut satışları şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,3 arttı. Ülke genelinde Şubat ayında 93 bin 902 konut satıldı. Açıklanan verilere göre, konut satışlarında İstanbul 16 bin 344 konut satışı ve yüzde 17,4 ile en yüksek paya sahip oldu. Konut satış sayısının en az olduğu iller ise sırasıyla 18 konut ile Ardahan, 45 konut ile Tunceli ve 51 konut ile Bayburt oldu. Peki, konut satış sayısının bir önceki ay düştüğü Diyarbakır’da rakamlar ne oldu? İşte Diyarbakır’da Ocak ayında satışı gerçekleşen konut sayısı…

TOKİ, Diyarbakır’da 2 konut satacak!

Dicleli öğrenciler TÜBİTAK fuarında Dicleli öğrenciler TÜBİTAK fuarında

DİYARBAKIR’DA KONUT SATIŞLARI ARTTI
Verilere göre, Diyarbakır’da konut satışları bir önceki aya oranla arttı. Diyarbakır’da Ocak ayında 1212 konut satıldı. Diyarbakır’da Aralık ayında 2 bin 469 konut satışı yapılırken, Kasım ayında ise, 1436 konut satışı yapılmıştı. Diyarbakır’da Şubat ayında 1627 konut satıldı. Verilere göre, Diyarbakır’da önceki aya göre konut satışında 415 bir konut satış farkı oldu.

EN AZ KONUT SATIŞI HANGİ İLLER BELLİ OLDU
Açıklanan bu verilere göre, ocak ayında konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 18 konut ile Ardahan, 45 konut ile Tunceli ve 51 konut ile Bayburt oldu.

Muhabir: Remziye ÇELİK