Son yılların vazgeçilmez sokak lezzetlerinde önemli bir ivme kazanan Diyarbakır’da neredeyse artık her sokak başında bir lezzete rastlamak mümkün. Diyarbakır’da başta tavuk döner olmak üzere simit, nohutlu pilav halka tatlısı gibi lezzetler gün geçtikçe yaygınlaşmaya devam ederken, yeni lezzetler de ortaya çıkıyor.

Diyarbakır’dan gittiler! Türkiye'yi Paris'te temsil edecekler Diyarbakır’dan gittiler! Türkiye'yi Paris'te temsil edecekler

DİYARBAKIR’DA LÜBNAN’DAN SONRA FİLİSTİN
Hatay künefesinin yakın akrabalarından olan Lübnan künefesi Diyarbakır’ın Sur ilçesinde tezgahlarda yerini almıştı. Lübnan künefesinden sonra Filistin Künefesi de tezgahlarda yerini almaya başladı. İkisinin de tabak fiyatı 50 liradan satılıyor.

KÜNEFE KİME AİT?
Künefe hangi ilimizde meşhurdur diye öğrenmek isterseniz bu lezzetin Hatay`a has olduğunu söyleyebiliriz. Hatay`la özdeşleşen tatlının anavatanı İskenderun olduğu için büyük şehirlerde de genelde tatlıyı bu usule göre yaparlar.

KÜNEFE TARİHİ
Künefe, kıyılmış filo hamuru, veya alternatif olarak ince irmik hamuruyla yapılan, şeker bazlı şurupla beslenen ve tipik olarak peynir veya pıhtılaşmış krema, fıstık, veya fındık gibi diğer malzemelerin dahil edilmesiyle yapılan, geleneksel bir Ortadoğu tatlısı. Arap Ligi'nde, özellikle Levant ve Mısır'da, Filistinliler arasında popülerdir. Buna ek olarak Türkiye, Yunanistan, Balkanlar, Lübnan ve Güney Kafkasya'da varyantları ve popülerliği bulunmaktadır.

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol