Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar? Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Bu yıl "Zaman, özgürlük ve zafer zamanıdır" sloganıyla yapılan Newroz Bayramı'nın kutlamalarının finali Diyarbakır'da yapılıyor. Merkez Bağlar İlçesi'ndeki Newroz Parkı'nda başlayan kutlamalara binlerce vatandaşın katılımı bekleniyor. Sabahın erken saatlerinde Newroz coşkusu kentin dört bir yanını sardı. Kentin birçok noktasından on binlerce vatandaş, alana akın etmeye başladı.

GENÇLER NEWROZA İLGİ GÖSTERİYOR
Bu yılki kutlamalarda gençlerin yoğunluğu dikkat çekiyor. Newroz alanında dikkat çeken bir başka nokta ise, vatandaşların birçoğunun yöresel kıyafetlerle kutlamalara katılması oldu.  

NEWROZ'UN ÖZEL KONUKLARI  
Diyarbakır Newrozu'na yurtiçi ve yurtdışından birçok konuk davet edildi. Roboskî aileleri, Suruç aileleri, 2015-2016 yılları arasında ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında hayatını kaybedenlerin aileleri, Mazlum Doğan'ın ailesi, Deniz Poyraz'ın ailesi, Kürt siyasetçiler ve gazetecilerin yakınları protokolde yerlerini aldı. Yine Irak Bölgesi ve Türkiye'den onlarca sivil toplum ve insan hakları örgütü temsilcisi de davetliler arasında yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi