Bölgede Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Hakkari, Van, Şırnak, Siirt, Batman gibi birçok illde Newroz kutlamalarının yanı sıra düğünlerde de tercih edilen Kürt geleneksel kıyafetleri bu yıl da raflardaki yerini aldı.

Diyarbakır’ın bir ilçesinde içme suyu hatları yenileniyor Diyarbakır’ın bir ilçesinde içme suyu hatları yenileniyor

Diyarbakır’da Newroz Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar, yöresel kıyafet arayışına girmeye başladı ancak arta fiyatlar bu kıyafetleri de vurdu. Geleneksel kıyafetler geçen seneye oranla yüzde 300 zamlandı. Fiyatlardan şikayetçi olan esnaf, pahalılığın yöresel kıyafet satışlarını da azalttığını söyleyerek sitem etti.

DİYARBAKIR’DA YÖRESEL KIYAFET FİYATLARI CEP YAKIYOR
Diyarbakır’da, 21 Mart Newroz kutlamalarına kısa bir süre kala vatandaşlar kutlamalarda giyecekleri Kürt geleneksel kıyafetleri için terzi ya da dükkanların kapısını çalmaya başladı. Ancak geçen seneye oranla fiyatlarda ciddi bir artış olduğu görülüyor. Fiyatların serbest piyasadan değişkenlik gösterdiğini söyleyen Diyarbakır esnaf, bu durumun toptancılardan kaynaklandığını belirtiyor. Esnaf, Diyarbakır’da geçen yıl 700 liradan sattıkları yöresel kıyafetlerin, bu yıl 2 bin 200 liradan müşterilerine sunduklarını ifade ediyor.

Muhabir: Remziye ÇELİK