Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD) tarafından düzenlenen Sürekli Renal Replasman Kursu, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programda, yoğun bakımda yatan ve renal fonksiyonları bozulan sepsisli hastalarda, normal diyalizin mümkün olmadığı durumlarda kullanılan sürekli renal replasman tedavisi ele alındı.

Diyarbakır'daki elektrik kesintileri Meclis'e taşındı! Diyarbakır'daki elektrik kesintileri Meclis'e taşındı!

YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİNDE PROFESYONELLEŞMEYİ SAĞLAMAK…
Prof. Dr. Abdulkadir Yektaş’ın verdiği bilgiye göre, bu yöntem sayesinde hastalar 24 ile 72 saat boyunca diyalize alınabiliyor ve hipotansiyon riski minimuma indiriliyor. Kursun amacı; asistan ve uzman hekimlerin bu alandaki yetkinliklerini artırarak, Diyarbakır’daki yoğun bakım ünitelerinde profesyonelleşmeyi sağlamak ve organ replasmanında ekstrakorporeal sistemlerin kullanımını yaygınlaştırmak. Ayrıca, hastaların gereksiz sevklerinin de önüne geçilmesi hedefleniyor.

YAPILARAK HANGİ HASTADA HANGİ YÖNTEMLERİN KULLANILACAĞINA DAİR..
Kurs süresince, sürekli renal replasman cihazlarının tanıtımı da yapılarak hangi hastada hangi yöntemlerin kullanılacağına dair uygulamalı bilgiler verildi. Etkinlik, Diyarbakır’daki yoğun bakım hekimleri için önemli bir eğitim fırsatı sunarken, sunum moderatörlüğünü Doç. Dr. Zafer Çukurova üstlendi. Programa, Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız da katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi