Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından Gazi Caddesi’nin hafta sonları araç trafiğine kapatılması vatandaşlardan tam not aldı. Diyarbakırlılar caddenin her zaman araç trafiğine kapatılması çağrısında bulunarak turizmde önemli bir adım atılacağı çağrısında bulundu. Uygulama, 19 Ağustos 2023 tarihinde hayata geçmişti.

Diyarbakır Gazi Caddesi

Turizm kenti Diyarbakır’ın en kalabalık caddesinde alınan karara tam not veren vatandaşlar, durumu sevinçle karşılayarak şu yorumlarda bulundular:

- Çok geç alınmış bir karar. Ümid ediyorum on gözlü yolundaki kaldırım çalışmaları ışıklandırma çalışmalarına en kısa zamanda başlanılır.

“- O yolun tamamen trafiğe kapatılması gerekir zaten yaya olarak gezecek kaldırım bulamıyoruz birde araçlardan kaçmaya çalışıyoruz…

Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar? Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar?

- Çok iyi bir karar ayrıca dilenci ve çocuklar da insanları rahatsız ediyorlar onlarla ilgili de bir çalışma yapılmalı.

- Haftanın 7/24 saat olması gerekiyor

- Yıllardır dile getiriyoruz bu caddenin sürekli araç trafiğine kapatılmalıdır.

- Sur içinin büyük bir kısmının tamamen trafiğe kapatılması gerek. Zaten dar olan caddeler kalabalık olan Sur'u çok bunaltıcı hale getiriyor.

Haber: Fatih SURUÇ

Editör: Fatih Suruç