Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu işbirliğinde 2023 yılında tamamlanan “Diyarbakır İli Tescilli ve Tescile Değer Tarihi Yapılar” çalışması sonuçları yayın haline getirildi.

DİYARBAKIR’IN 13 İLÇESİNDE TARİHİ KEŞİF
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu işbirliğinde mimar, harita mühendisi ve arkeologlardan oluşan ekip tarafından Diyarbakır ilinin Bismil, Çermik, Çınar, Çüngüş, Dicle, Eğil, Ergani, Hani, Hazro, Kocaköy, Kulp, Lice ve Silvan ilçelerinde çalışma yapıldı. 13 ilçe ve bağlı köylerde, korunması gerekli ancak henüz keşfedilmemiş, tescillenmemiş taşınmaz kültür varlıkları tespit edildi. Belgeleme çalışması yapılarak tescillenmesi için gerekli başvurular yapıldı. Tescilli kültür varlıklarının da bilgilerinin güncellenmesi ve fotoğraflanması sağlandı. Çalışma kapsamında 536 taşınmaz kültür varlığının tespiti ve güncelleme çalışması yapıldı.

Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak

TANITIMI YAPILACAK
2023 yılında tamamlanan çalışma DTSO tarafından yayın halinde derlendi ve basımı yapıldı. Diyarbakır’ın tarihi kültürel varlıkları için önemli bilgiler içeren yayının lansmanı Cuma (9 Şubat) günü Gastro İnovasyon Merkezi’nde yapılacak. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi