Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar? Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Merkez Sur ilçesinde asırlara meydan okuyan ve 3. yüzyılda yapıldığına inanılan tarihi Meryem Ana Kilisesi ya da bilinen diğer adıyla Mor Yakup Kilisesi günümüze dek birkaç kez yandı, yıkıldı ve defalarca onarım geçirdi.

Ortodoks Süryanileri'ne ait olduğu belirtilen Kilise, özellikle 2004 ile 2005 yılları arasında yapılan restorasyon ile büyük bir onarım gördü.

KİLİSEYE SPREY BOYA ÇİZİLDİ
Büyük onarım çalışmalarından geçen tarihi Kilise'ye ise kim ya da kimler tarafından gerçekleştiği bilinmeyen bir zarar verildi. Kilise'nin dış cephesinde bulunan bir bölgeye sprey boya ile çizim gerçekleşirken, mahalleli ise duruma tepki gösterdi.

CAYDIRICI CEZA TALEBİ
Sprey boyalı çizimleri tarihe ihanet olarak adlandıran mahalleli, kentin birçok yerinde sprey boyalarla tarihi yapılara zarar verildiğini belirtti. Yaşananların son bulmasını isteyen vatandaşlar ise, tarihi eserlere zarar verenlere caydırıcı cezaların verilmesini talep etti.

Muhabir: Devrim AKTÜRK