Diyarbakır’da kazaların bitmediği cadde! Esnaftan çağrı Diyarbakır’da kazaların bitmediği cadde! Esnaftan çağrı

Asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte kurda yaşanan artış, birçok sektörde fiyat artışlarının yaşanmasına neden oldu. Zamlardan en çok nasibini alan gıda sektörü olurken, tavuk dönerciler sürekli artan fiyatlardan şikayetçi. Diyarbakır'ın birçok yerinde tavuk dürümü 60 liradan satan dönerciler, artan maliyetlere yetişemiyor. Ocak ayından sonra dönerin satış fiyatına 10 ile 15 lira zam yapılacağını belirten tavuk dönerciler, özellikle tavuk etine gelen zamlardan şikayetçi olduklarını söyledi.

TAVUK DÜRÜME EN AZ 10 LİRA ZAM YOLDA
Diyarbakır’da yılbaşından sonra zamlar üst üste gelmeye başladı. Vatandaşlar daha yeni asgari ücreti eline almadan alım gücü de azalmaya başladı. Kuaförden kasaba, gıda ürünlerinden temizlik ürünlerine birçok şeye zam geldi. Bir zamda ekmek arası tavuk dönere geliyor. Güncel fiyatı 40, 60 liradan satılan tavuk dönere ocak ayından sonra 10 ile 15 lira zam yapılacağını belirten tavuk dönerciler, özellikle tavuk etine gelen zamlardan şikayetçi olduklarını söyledi.

DİYARBAKIR’DA TAVUK DÖNER ZENGİNİN YEMEĞİ OLACAK
Bir dönercide tavuk dürüm yiyen bir öğrenci zamlara şöyle sitem etti; “Durumu düşük insanlar artık ne yapacağını bilmiyor, şaşırdı kaldı. Tavuk dürüm fakirin yemeğiydi şimdi zenginin yemeği oldu. Biz öğrenciler zaten pek bir şey alamıyoruz artık tavuk dürümde alamayacağız. Devlet bize yeni yeni 2 bin TL vermeye başladı. 2 bin TL’nin neredeyse yüzde 30’u yurda, yüzde 30’u da yola gidiyor. E biz ne yiyeceğiz. Bir döner bile olmuş 60 TL. Ailemiz bize destek çıkmasa gurbette perişan oluruz. Biri bu zamlara dur demeli. Öğrenciler her istediğini almalı. Öğrenci dediğin her türlü fırsattan yaralanmalı ama maalesef ülkemizdeki öğrenciler doğru dürüst hiçbir şeyden yaralanamıyor.”

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol