Diyarbakır’da ekonomik nedenlerle tartışma konusu olan taziyelerdeki yemek ikramı uygulamasına tepki veren Şeyh Said ve Dava Arkadaşları Derneği, açıklama yaptı. Dernekten yapılan açıklamada, taziyelerdeki yemek ikramının vatandaşların mağdur ettiğini, uygulamanın bir an önce kaldırılması çağrısı yapıldı, “Diyarbakır başta olmak üzere bölge ve çevre illerimizde  taziye evlerinde üç günlük öğün olarak verilen taziye yemeklerinin taziye sahipleri tarafından verilmesi dinimizce uygun olmadığı gibi mevcut ekonomik şartlardan dolayı taziye sahipleri bi taraftan acısını yaşarken diğer taraftan bunun gibi ekonomik sorunlarla oğraşmaktadır. Dini ve insani bir sıkıntı olan taziye yemekleri  derneğimizce tasvip edilmeyen bir harekettir. Halkımızın bu tür uygulamalardan uzak durmasını, taziye yemeklerinin kaldırılmasını, taziye sahiplerinin kendi yemek ihtiyaçlarını giderdiği  saatlerde taziye evlerine gidilmemesine duyarlı olunmalıdır” ifadelerine yer verildi. 

Diyarbakır’dan gittiler! Türkiye'yi Paris'te temsil edecekler Diyarbakır’dan gittiler! Türkiye'yi Paris'te temsil edecekler

TAZİYE YEMEĞİ DİYARBAKIR’DA KALDIRILIYOR
Öte yandan geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Liceliler Derneği de taziyelerdeki yemek ikramını kaldırma kararı alarak, uygulamayı sona erdirdiklerini duyurmuştu.

Muhabir: Remziye ÇELİK