Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami’de sonradan eklendiği bilinen 7 basamaklı merdiven, camiyi ziyarete gelen engelli ve bebek arabası kullanan vatandaşları mağdur ediyordu. Cami girişinde engelli rampası olmadığı için zorluk yaşayan vatandaşlar, sorunun giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunmuştu.

Diyarbakır Ulu Cami-3

Diyarbakır Ulu Cami

ENGELLİ VATANDAŞLAR MAĞDUR OLUYORDU

Özellikle engelli vatandaşların camiye giremediği için ibadetini dışarıda yapmak zorunda kaldığı görülürken, yetkililer, sorunun giderilmesi için geçtiğimiz aylarda çalışma başlatmıştı. Çalışmalar üzerine vatandaşlardan gelen şikayet üzerine çalışmalar durdurulup etrafı kapatıldı. Yaklaşık 40 gün etrafı kapalı olan çalışma alanı bugün(30 Ocak) tekrardan başlandığı görüldü.

Diyarbakır’da birçok mahalle faydalanıyor! Turizme katkı Diyarbakır’da birçok mahalle faydalanıyor! Turizme katkı

ULU CAMİ’DE ÇALIŞMA NE ZAMAN BİTECEK?
Edindiğimiz bilgilere göre yaklaşık bir hafta içinde çalışmaların bitirileceği bozulan yerin onarılması bekleniyor.

DİYARBAKIR ULU CAMİ’NİN TARİHİ
“Tarihi M.S 639 yıllarına dayanan Diyarbakır Ulu Cami, o dönemlerde şehir merkezindeki bulunan en büyük ibadethane olan Martoma Kilisesinin camiye çevrilmesiyle oluşturulmuştur. 1901 yılında Büyük Selçuklu İmparatorluğunun Hükümdarlarından Melikşah’ın buyruğu ile eklentiler yapılarak onarılmıştır. 1115 yılında geçirdiği yangın ve depremler nedeniyle zarar gören yapı, İslam aleminin 5. Harem-i Şerifi olarak kabul edilmektedir. Cami içerisinde Osmanlı ve Selçuklu hükümdarlarına ait kitabeler ve ünlü bilgin El Cezeri’nin yaptığı güneş saati bulunmaktadır.

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol