Merkez Bağlar ilçesinde bulunan Diyarbakır Havalimanında yüzlerce vatandaş, özel bir firmanın uçağı yüzünden mahsur kaldı. Teknik sebepten dolayı uçuşu erteleyen firmayı saatlerce bekleyen yolcular, sosyal medyadan firmaya tepki gösterdi.

YOLCULAR TEPKİ GÖSTERDİ
Uçağın dün akşam saatlerinde Diyarbakır’dan İstanbul’a uçması gerekirken yolculara SMS uçuşun erteleneceği bilgisi verildi. Yolcular 5 saatten fazla bekleyince dayanamayıp havalimanında firma çalışanlarına tepki gösterdi. Vatandaşlar isyan edince, olay yerine polis ekipleri müdahale etti. Yolcu uçağının ise bugün (8 Aralık) saat 10.30’a ertelendiği bilgisi verildi.

4 SAAT BOYUNCA BİLGİ VERİLMEDİ
Mağdur edildiklerini sosyal medya üzerinden dile getiren bir vatandaş şunları söyledi:

“Dün akşam Diyarbakır-İstanbul Sabiha Havalimanına saat 21.10 uçuşu için havaalanına geldik. Kapı açılış saatinde teknik arıza olduğu ve yarım saat rötar olacağı söylenildi. Sonrasında 1 saat rötar denildi. Yaklaşık 4 saat boyunca bilgi vermeyip, sonucunda arıza var ve yeni parça gelmesi için bekliyoruz denildi. 00.30 da bineceksiniz dediler. Tabii ki o saat geldiğinde asla yine bilgi vermediler.  Biz de bilgi vermeleri gerektiğini söyledik, bilgileri yoktu. Bilgi almak için hepimiz toplaştık. Polis geldi. Tek derdimiz bilgi verilmesiydi. Sonra havaalanı görevlisi geldi ve ertelendiğini söyledi. O sıra da firmadan uçuşa dair mesaj geldi. Uçuşun, sabah 10.30 a ertelendiği bilgisi verildi.” 

VATANDAŞLAR 10 SAATTEN FAZLA BEKLETİLDİ: ŞİKAYETÇİYİZ
Mağdur yolcu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Akşam 21.10’dan sabah 10.30 a ertelendiği için hepimiz mağdur olduk. Herkesin sabah işi olduğu için, kiminin mahkemesi, kiminin hastaneye gitmesi gerekiyordu. Bizim de yanımızda bebek vardı. Diyarbakır Havaalanında hiç bir ısıtma sistemi olmadığından saatlerce üşüdük. Sabaha kadar beklediğimiz için hepimiz hastayız şu an. 10.30 da olan uçaktayım hala daha uçuşa geçmedik. Zaten
Hiç bir şekilde açıklama yapmadan 13 saat neredeyse rötar yaptı uçak. Sabah geldiğimizde de hiç bir havaalanı çalışanı asla bize yardımcı olmadı. Firmanın bizi bu kadar bekletmesine karşılık sadece meyve suyu ikram edildi. 10 saatten fazla bekletildik. Yetkililerden şikayetçi olacağım.”

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol