Ulaşım sorunun yaşandığı Diyarbakır’da, Özel Halk Otobüsleri’nde ücretsiz kart sahiplerinin şoförlerle yaşadığı sorunlarına ilişkin Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Fesih Kaya Mücadele’ye açıklamalarda bulundu.

DİYARBAKIR’DA ŞOFÖRLERE EĞİTİM VERİLECEK
Kaya, ücretsiz kart sahiplerinin şoförlerle yaşadığı soruna ilişkin otobüslere verilen desteğin az olmasından dolayı zarar edildiği için böyle bir sorunun ortaya çıktığını söyledi. Ücretsiz kartlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan otobüs başına aylık 3 bin 375 lira dışında herhangi bir desteğin olmadığını söyleyen Kaya, Büyükşehir Belediyesi ile görüşme halinde olup destek aldıkları durumda bu sorunun çözüleceğini aktardı.

Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Fesih Kaya, Mücadele’nin sorularına şöyle yanıt verdi: 

“DİYARBAKIR’DA 20 SENEDİR ULAŞIM SORUNU VAR”
Mücadele: Diyarbakır’da ulaşım sorunu var mı, ne düşünüyorsunuz?
Fesih Kaya
: Diyarbakır'da tabi ki ulaşımda 20 senelik giderilmemiş bir sorun var. Yavaş yavaş gidermeye çalışıyoruz. Şu anki yeni yönetimle diyalogdayız eş başkanlarımız da olsun ki genel sekreterlerimiz olsun daire başkanlarımız da olsun ki bunu en kısa zamanda inşallah bunu en aza indireceğiz.

Diyarbakır'da ciğer dürüm ve porsiyon fiyatı ne kadar? Diyarbakır'da ciğer dürüm ve porsiyon fiyatı ne kadar?

“BÜYÜKŞEHİRDEN DESTEK ALACAĞIZ”
Mücadele: Diyarbakır ulaşımında ne gibi sorunlar var?
Fesih Kaya
: Diyarbakır'daki şu anki sorun bizim durak dışı indirme bindirme sorunumuz var. Bir de şoför eğitimiyle ilgili bir sorunumuz var. Bizim otobüslerde ücretsiz kartlarla ilgili sorunlar var. Eski Büyükşehir yönetiminin hiçbir tanesinden de destek alamadık. Bundan sonra inşallah Allah'ın izniyle alacağız. 65 yaş ve üzeri şu anda ücretsiz taşıyoruz. Ama sıkıntılar var o sıkıntıların sebebi de Türkiye genelinde şu anda birçok ilde destek veriliyor. Maalesef Diyarbakır'da şimdiye kadar hiçbir destek verilmemiş yani verilen sözler da tutulmadı. Bundan sonra inşallah yeni gelen yönetimle beraber bu sorunları en kısa zamanda çözeceğiz. Diyarbakır ulaşımıyla ilgili genel sorun yaklaşık 6 aya kadar sürer ama bu ücretsiz kart sorunu bir aya kadar çözülmesini bekliyoruz.

“SÜREKLİ BİR TARTIŞMA OLUYOR”
Mücadele: Özel Halk Otobüsleri’nde ücretsiz kartlarla ilgili sürekli sorunlar gündeme geliyor?
Fesih Kaya
: Türkiye geneli gibi bir destekleme olursa bu sorun ortadan kalkar. Yani özellikle bu şoförlerle yani yaşlılar ya da diğer ücretsiz kart sahipleri arasında sürekli bir tartışma oluyor. Diyarbakır'da böyle bir sorun oluştu maalesef bunun çözümü tam olarak belediyenin desteğidir. Onun dışında da şoförlere bir eğitim verilecek. En az bir iki ayda bir eğitim verilmesi gerekiyor. Halk otobüsü, minibüslerde ve ticari taksirde bütün toplu taşıma aracın şoförlerinde şu anda biz kendimiz memnun değiliz.

Muhabir: Fatih SURUÇ