Diyarbakır’da Özel Halk Otobüsü şoförleri zam talebinde bulundu. Günlük ortalama 800 lira alan ve 6-7 saat aralığında çalışan şoförlerin yevmiyelerinin 1000 lira olması bekleniyor. Peki, Diyarbakır’da toplu taşımaya ne kadar zam yapılacak?

Diyarbakır ulaşımında yeni dönem Sayısı 2 kat arttı

DİYARBAKIR’DA ŞOFÖR BULUNAMIYOR
Mücadele’ye konuşan bir Özel Halk Otobüsü şoförü, "Diyarbakır'da otobüs şoförleri kan ağlıyor. Birçoğumuz evimize ekmek zor götürüyoruz. Günlük yevmiyemiz bile zor çıkıyor m hat sahipleri otobüs şoförü bulamadıkları için otobüslerini mecburen bağladılar. Çoğu hat sahibi çalıştırdığı şoföre bile zor yevmiye veriyor.

Diyarbakır ulaşımına yeni araç Minibüs

Diyarbakır’da bu otobüslere binenler baygınlık geçiriyor! Diyarbakır’da bu otobüslere binenler baygınlık geçiriyor!

DİYARBAKIR’DA ULAŞIM 20 OLACAK MI?
Toplu taşıma ücretleri gerçekten bizleri kurtarmıyor. Otobüs şoförleri kendi aralarında toplandı. Önümüzde hafta içerisinde şoförlere zam gelmesi bekleniyor. Bizlere zam gelirse toplu taşımada rayiş fiyatları 18 ile 20 lira arasında olması bekleniyor. Zam gelmezse eğer şoförler bu şartlar altında çalışmaz. 

“ŞOFÖRLER İŞ BIRAKABİLİR”
Diyarbakır'da en büyük sorun ücretsiz kartlardır. Her ücretsiz vurulan kartın bedelini büyükşehir ödemesi gerekiyor. Bu durumun acilen çözülmesi gerekiyor yoksa tüm Özel Halk Otobüs şoförleri iş bırakır. Zaten hat sahipleri şoför bulamıyor bu sefer hiç bulamazlar" Diye konuştu.

DİYARBAKIR’DA TOPLU TAŞIMAYA ZAM YOLDA
Önümüzdeki günlerde eğer şoförlere bu zam uygulanırsa toplu taşımada rayiş bedelinin de artması bekleniyor. Şoförler toplu taşımada rayiç bedelinin 18 ile 20 lira arasında olması gerektiğini ifade etti. Bazı Özel Halk Otobüs hatları hem deneyimli şoför bulamadığı için hem de yevmiye fiyatının az olması nedeniyle şoför bulamadığı bu yüzden de otobüslerinin bağlı olduğu söylendi. Şoförler benzin fiyatlarının çok yüksek olduğundan dolayı şuan uygulanan rayiç bedelinin onları kurtarmadığını ifade ettiler.

Muhabir: Abdullah AKYOL