Diyarbakır’da dün aniden bastıran sağanak yağmur hem trafikteki sürücülere hem de çarşı-pazardaki vatandaşa zor anlar yaşattı.

ÇÖKEN KALDIRIMLAR SU DOLDU

Kentte dün etkili olan sağanak yağmur, özellikle Sur diplerindeki parklarda sele, çöken kaldırım ve yollarda ise su birikintisine yol açtı. Kentin birçok noktasında daha önce çöken kaldırımlar, sokaklar ve park içindeki yollar dün yağan yağmur yüzünden su içinde kalarak büyük mağduriyetlere neden oldu. 

Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta 19 Mayıs kutlandı Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta 19 Mayıs kutlandı

VATANDAŞ YÜRÜMEKTE ZORLANDI

Yağmurla birlikte su birikintisinin meydana geldiği yol ve kaldırımlarda kimi vatandaşın yürümekte zorluk çektiği kimi vatandaşın ise su birikintisi yüzünden yolunu değiştirdiği görüldü.

KALDIRIMLAR ONARILMIYOR

Çöken kaldırım ve yolların zamanında onarılıp yapılmadığı için bugün suyla dolduğunu ve bunun da mağduriyetlere yol açtığını dile getiren vatandaşlar, kentte her yağmur sonrası aynı üzücü manzaraların yaşandığını savundu.

BELEDİYEYE ÇAĞRI

Kırılan kaldırım ve çöken yolların yapılmasını isteyen vatandaşlar, sorumlu belediyeleri göreve çağırdı. 

METEOROLOJİ’DEN UYARI

Öte yandan dün etkili sağanak yağmurun ardından Meteoroloji Diyarbakır dahil ülke genelinde önümüzdeki günlerde hava sıcakları mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bekleniyor.

Haber: Orhan YALÇIN

Editör: Orhan Yalçın