TÜİK verilerine göre; Türkiye'nin en kalabalık mahallesi Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi oldu. 149 bin 194 nüfusuyla 6 ili geride bırakan 18 bin metrekare büyüklüğündeki mahallenin muhtarı Şehmus Şirdenli, “Mahallemizin ilçe olması için her yere başvurduk ve istiyoruz da. Bizim mahallemiz modern bir mahalledir ve nüfusumuz da buna uygundur. Biz bunu referandum gibi bir şey yaptık herkes ilçe olmasını istiyor.” Diye konuştu.

Diyarbakır'a Kötü Haber

Diyarbakır

Bağlar Belediyesi ise, gerçekleştirdiği üst yapı, imar yolları, çevre düzenlemeleri, yeşil kuşak projeleriyle Diyarbakır'ın ortasında yeni ve modern bir şehir meydana getirdi. Belediye tarafından yapılan bu hizmetlerle ihya edilen, Bağcılar, Diyarbakır'ın kalbinde yükselen yeni modern bir şehir olarak dikkat çekiyor.

Bağcılar Mahallesi

Yeni imar yolları, modern yaşam alanları, çok amaçlı parklar, bölgenin en büyük millet bahçesi, bölgenin en büyük bağ evi, sosyal donatı alanları, yapımı devam eden çok amaçlı gençlik merkezi, okuma salonları, eğitim merkezleri ve daha birçok hizmetin yeni adresi olan Bağcılar Mahallesi, bir yandan ekonomik olarak gelişiyor, diğer yandan en çok tercih edilen yeni yaşam alanı oluyor.

Nüfusu 6 ilden büyük olan ve aynı zamanda Türkiye'nin en kalabalık mahallesi olarak kabul edilen Bağcılar, ticaret erbabı ve esnaf kesiminin de tercihi haline geldi. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi