Diyarbakır’da fırıncılar isyanda! Meclis'e taşındı Diyarbakır’da fırıncılar isyanda! Meclis'e taşındı

Diyarbakır’da genellikle durumu yüksek donanımlı bilgisayar almaya yetmeyen kişiler veya öğrenciler internet kafeleri tercih ediyor. Genellikle oyun oynamak için veya öğrencilerin ders için gittiği internet kafelere de zam geldi. Peki ortalama fiyatlar ne kadar oldu. İşte detaylar…

“OYUNSEVERLER GELEN ZAMLARA TEPKİ GÖSTERDİ”
Diyarbakır’da ortalama internet kafe saat fiyatları 10 lira ile 12 lira arasında değişiyor. İnternet kafe saat fiyatlarına zam geldi. İnternet kafede 1 saatlik fiyatlar 10 liradan 20 liraya çıktı. Oyun severler gelen zamlara tepki gösterdi.

“ESKİDEN 20 LİRAYA PİKNİK YAPIYORDUK”
Gazetemize konuşan internet kafede oturan İbrahim. A şöyle konuştu; “Şuan oynadığımız oyunları genellikle yüksek donanımlı bilgisayarlar kaldırıyor. Bizimde gücümüz onlara yetmediği için internet kafeleri tercih ediyoruz. Her şeye zam geliyor. Zamla uyuyup zamla uyanıyoruz. İnternet kafelere zam gelmesine çok üzüldüm eskisi gibi gelemeyeceğim. Ben sadece buraya oyun için değil ders videoları dinlemek içinde geliyorum. Şu anda 1 saatlik internet ücreti 20 lira oldu. Bu çok pahalı. Eskiden 20 liraya piknik yapıyorduk arkadaşlarla. Şimdi 1 saatlik internet ücreti olmuş 20 lira. Gerçekten çok yazık. Gençler olarak en iyi durumlarda olmamız gerekirken olduğumuz durum çok acı verici. İnternet çağındayız teknoloji çağındayız ama interneti kullanmakta zorluk çekiyoruz.”

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol