Kobanê davasında Eski HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu siyasetçilere ağır cezalar verilmesine tepkiler sürüyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) öncülüğünde yapılan "Özgürlük ve Adalet Buluşması" Diyarbakır’da da protesto edildi.
Diyarbakır'da DBP il binasının önünden İstasyon Meydanı'da kadar yürüyüş düzenlendi. Yurttaşların destek verdiği yürüyüşte DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, SYKP Eş Genel Başkanı Mertcan Titiz, DEM Parti milletvekilleri, DBP ve DEM Partili yöneticiler ile Barış Anneleri de yer aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarından bayram mesajı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarından bayram mesajı

“DERS NİTELİĞİNDE OLACAK SAVUNMALAR YAPILDI”
Yürüyüş, İstasyon Caddesi'nde son buldu. Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan Hatimoğulları, kumpas olarak nitelendirdikleri Kobani davasında 13 arkadaşlarına 407 yıl hapis cezası verildiğini belirterek, “Arkadaşlarımız içeride savunma yaptıkları süre boyunca onlar bir suça karşı kendilerini savunmadılar. Onlar otoriter rejime karşı, insan haklarını, ülkemizde yaşayan farklı halkların ve insanların haklarını savundular. Onlar kadınların, doğanın ve insanın hakkını savundular. İşçi ve emekçinin hakkını savundular. Hukuk fakültelerinde ders niteliğinde olacak savunmalar yapıldı. Arkadaşlarımız aldıkları cezadan sonra bize şunu dediler: ‘Biz dimdik direniyoruz. Sizler de dışarıda dimdik direnin’. Türkiye halklarıyla bir süreç başlattık. Bu karar hukuki bir karar değildir. Bir siyasi karardır. Bir kez daha Amed’in göbeğinde sözümüz olsun ki yürüttüğümüz mücadeleden bir adım geri atmayacağız. Türk halkıyla dayanışmaktan ve onların mücadelelerine omuz vermekten bir adım geri atmayacağız” diye konuştu.

“GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”
Kobanê Davası’nda verilen kararlara karşı bir kampanya süreci başlattıklarını aktaran Hatimoğulları, "Bu karar hukuki değil siyasi karardır. HDP’den, ezilenlerden, Kürt halkından intikam alma davasıdır. Bu dava düzmece davasıdır. Bizler devrimci, sosyalist, demokrat, aydınlar olarak bir kez daha Diayrbakır’ın göbeğinde sözümüz olsun ki yürüttüğümüz mücadeleden bir adım geri atmayacağız. Kürt halkının mücadelesini omuz vermekten bir adım geri adım atmayacağız” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Merkezi