Diyarbakır’da 1980 yılında emekli olduktan sonra seyyar tezgâhında simit - ayran satan Hamit Aydeniz yaptığı işle geçimini sağladı, çocuklarını büyütüp okuttu. Kentte piyasanın en ucuz simit ayranını satan Aydeniz, çok zorunlu kalmadığı müddetçe zam yapmıyor.

DİYARBAKIR’IN EN UCUZ SİMİT AYRANINI SATIYOR
16 yılı aşkın bir süredir Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesindeki Anıt Park’ta seyyar tezgahında simit- ayran satan Hamit Aydeniz, piyasaya göre neden ucuz sattığını ise; ‘Öğrencileri düşünüyorum. Cebinde doğru dürüst parası olmayan insanları düşünüyorum. Vicdanım elvermiyor. Çok az bir kar benim için yeterlidir” diyerek cevaplıyor.

Diyarbakır’da bir ilk: Minibüslere kadın şoför geliyor!
Diyarbakır’da bir ilk: Minibüslere kadın şoför geliyor!
İçeriği Görüntüle

ÖĞRENCİLER, MEMURLAR…
Genelde öğrencilerin, parka dinlenmeye gelen vatandaşın ve hatta memurların dahi simit aldığını söyleyen Ayyıldız; “Herkes yiyebilsin diye simit-ayranı 10’ar liradan veriyorum. Simit, ayran, kahve her şey 10 lira. Fiyat etiketini görenler hem şaşırıyor, hem de mutlu oluyorlar” diyor.

ZAM YAPMAYACAK
Kentte simidin 25, ayranın 30 liraya kadar çıktığını söyleyen Aydeniz, yeni yılda da zam yapmayacağını belirtiyor. 8 aydır simit ayranı bu tarifeden verdiğini belirten Aydeniz, adeta zamlara direniyor.

Muhabir: Remziye ÇELİK