Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan ve Diyarbakır dahil 6 ilde elektrik dağıtımı elektrik dağıtımı hizmeti veren Dicle Elektrik DEDAŞ, Hani ilçesine bağlı Gürbüz Mahallesi'nde yaklaşık 7 gündür yaşanan elektrik kesintisi ile ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, dağıtım şirketinin hizmet bölgesinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte, kaçak elektrik kullanımında ciddi bir artış gözlendiği belirtilirken, bu durumun trafoların aşırı yüklenmeye bağlı olarak yer yer arızalanmasına yol açtığını açıkladı.

"KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMI YÜZDE 89’A ULAŞTI"
Dicle Elektrik tarafından yapılan açıklamada Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz Mahallesi'nde de benzer bir şekilde trafo arızası meydana geldiği vurgulandı. Söz konusu bölgede kaçak elektrik kullanımının yüzde 89’a ulaştığı ve trafonun aşırı yüklenme sonucu arızalandığı bildirildi. 800 haneye elektrik sağlama kapasitesine sahip bu trafonun, mahalledeki 154 hanenin kaçak tüketimine dayanamadığı ve kaçak elektrik kontrolüne izin verilmemesi nedeniyle trafonun değiştirilemediği kaydedildi.

"3 KEZ DENENDİ, MAHALLEYE GİRİLEMEDİ"
Dicle Elektrik, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Gürbüz Mahallesi’nde yaşanan sorunun kaçak elektrik tüketimine bağlı olarak gerçekleştiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, söz konusu mahallede, Hani ilçe merkezinden 10 kat daha fazla kaçak kullanım olduğuna dikkat çekilirken kaçak kontrolüne izin verilmemesi nedeniyle yapılması gereken hizmetin yapılamadığını belirtti. 

Diyarbakır’ın bir ilçesinde içme suyu hatları yenileniyor Diyarbakır’ın bir ilçesinde içme suyu hatları yenileniyor

Dicle Elektrik yetkililerinin yaptıkları açıklamada, “Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz mahallesinde toplam 14 trafomuz ve buradan elektrik alan 1.274 abonemiz bulunmuyor. Kısa süre önce 400 KVA gücündeki bir trafomuz aşırı yüklenme nedeniyle arızalanarak devre dışı kaldı. Yaptığımız incelemede, normal şartlarda 800 haneye yetecek güçteki bahse konu trafodan 154 konutun elektrik aldığı ancak bu trafonun yüzde 95’e ulaşan kaçak tüketim sebebiyle arızalandığı belirlendi. Buradaki trafoyu değiştirmek için 3 kez mahalleye giderek kaçak kontrolü yapmak, ardından trafoyu yenilemek istediğimizi ilettik. Ancak mahalleye girişimiz ve çalışmalarımız engellendi. Hizmetin devamı ve oluşan arızanın düzeltilebilmesi için mahallede çalışması yapılabilmesi gerekiyor.” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi