Merkez Yenişehir ilçesindeki Atatürk Stadı'nın yerine yapılan ve geçtiğimiz haftalarda kent halkının hizmetine açılan kentin ilk Millet Bahçesi özellikle de hafta sonları tıklım tıklım oluyor.

Diyarbakır’da yıllar sonra bir ilk! Valilik ile belediye bir arada Diyarbakır’da yıllar sonra bir ilk! Valilik ile belediye bir arada

ÇOCUKLARIN HAVUZ KEYFİ 

Birçok sosyal aktivite alanlarının yer aldığı ve kent halkının beğenerek piknik havasında güzel zaman geçirdiği Millet Bahçesi’ndeki havuz ise soğuk havaya rağmen çocukların akınına uğruyor.

HAVUZDAKİ SU SEVİYESİ YÜKSEK

Sazlıklarla çevrili havuzda biriken ve hastalıklara (virüs, mikrop) davetiye çıkaran yosunlardan bihaber olan onlarca çocuk, aynı zaman da boylarını aşan su seviyesine de aldırış etmeden uzun süre havuzda yüzüyor. Havuzdaki yüksek su seviyesi özellikle de küçük çocukların boyunu aşarken, aynı zaman da olası boğulma vakalarına da yol açabiliyor.

YOSUNLU HAVUZ SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Yaklaşık bir aydır açılan ve daha şimdiden vatandaşların en uğrak yerlerden biri haline gelen Millet Bahçesi’nde bulunan ve “Havuza girmek tehlikeli ve yasaktır”, “Dikkat elektrik çarpma riski var” uyarı tabelalarına rağmen onlarca çocuğun girdiği yosunlu havuz sağlığı ciddi anlamada riske atıyor.

YETKİLİLERE ÇAĞRI

İçinde çocuk oyun alanlarının da yer aldığı Millet Bahçesi’nde bulunan ve sağlığı ciddi şekilde tehlikeye düşüren yosun birikmiş havuzun temizlenmesini ve küçücük çocukların boyunu aşan su seviyesinin de düşürülmesini isteyen kent halkı, havuzun herhangi bir sağlık sorunu ve boğulma vakasına yol açmadan yetkilileri göreve davet etti.

Haber: Orhan YALÇIN

Editör: Orhan Yalçın